Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το “αντίο” της μνηστής του Κασόγκι στο Twitter (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Το “αντίο” της μνηστής του Κασόγκι στο Twitter (vid)

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν θέσει τη μνηστή του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υπό 24ωρη φύλαξη, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή την Κυριακή.  Ο Κασόγκι, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρθρογράφος της εφημερίδας Washington Post, εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός στις 2 Οκτωβρίου, όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη διότι ήθελε […]

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν θέσει τη μνηστή του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υπό 24ωρη φύλαξη, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή την Κυριακή. 

Ο Κασόγκι, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρθρογράφος της εφημερίδας Washington Post, εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός στις 2 Οκτωβρίου, όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη διότι ήθελε ένα πιστοποιητικό ενόψει του επικείμενου γάμου του με την Τζενγκίζ. 

Επί εβδομάδες, η κυβέρνηση του σουνιτικού βασιλείου διέψευδε πως γνώριζε τι του συνέβη, ισχυριζόμενη αρχικά ότι έφυγε από το προξενείο. Το Σάββατο, το Ριάντ ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε έπειτα από έναν «καυγά» κατά τη διάρκεια του οποίου ανταλλάχθηκαν «γροθιές», μέσα στο κτίριο. Ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ χαρακτήρισε τον θάνατό του «τεράστιο και πολύ σοβαρό λάθος». 

Οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης έχουν θέσει την Τζενγκίζ, η οποία είναι τουρκάλα υπήκοος, υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση, σύμφωνα με το Ανατολή. Οι αρχές δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους έθεσε το ερώτημα τι ήταν αυτό που τις ώθησε να αναθέσουν την προστασία της στην αστυνομία. 

Η μνηστή του Κασόγκι τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό βίντεο που ποστάρει στο Twitter.  «Έκλεψαν τη φυσική σου παρουσία από τον κόσμο. Όμως το όμορφο γέλιο σου θα μείνει για πάντα στην ψυχή μου. Αγαπημένε μου», έγραψε στην ανάρτησή της η Χατισέ Τζενγκίζ. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις