Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατηγορείται για ληστεία σε βάρος Πακιστανών
ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατηγορείται για ληστεία σε βάρος Πακιστανών

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε διαθεσιμότητα με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ τέθηκε ο 34χρονος αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για ληστεία σε βάρος  Πακιστανών στη Νίκαια με «λεία» κούτες με λαθραία τσιγάρα και μετρητά, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων για τον εντοπισμό τουλάχιστον τριών συνεργών του, αλλά για να απαντηθεί το ερώτημα αν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε διαθεσιμότητα με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ τέθηκε ο 34χρονος αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για ληστεία σε βάρος  Πακιστανών στη Νίκαια με «λεία» κούτες με λαθραία τσιγάρα και μετρητά, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων για τον εντοπισμό τουλάχιστον τριών συνεργών του, αλλά για να απαντηθεί το ερώτημα αν ενέχεται και σε άλλες ληστείες σε βάρος αλλοδαπών.

Αναζητούνται τρεις ακόμα συνεργοί του που διέφυγαν από τους Πακιστανούς

Η Αστυνομία προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου σε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, που αμαυρώνει την εικόνα του  Σώματος, αναφέροντας κατ αρχήν τη σύλληψη του αστυνομικού-υπηρετούσε ως οδηγός αξιωματικού στην Ασφάλεια Αττικής- και τη δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για υπόθεση ληστείας, που κατηγορείται ότι διέπραξε μαζί με τρία ακόμα άγνωστα άτομα.

Άγνωστο ακόμη αν εμπλέκεται κι άλλος αστυνομικός

Άγνωστο παραμένει αν στα τρία άτομα περιλαμβάνεται και άλλος αστυνομικός, ενώ έχουν μπει στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» μια σειρά από ληστείες σε βάρος αλλοδαπών που ασχολούνται παράνομα με διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο κουκουλοφόρος αρχηγός και τρεις συνεργοί του

Κατά την επίσημη πλέον ενημέρωση, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, τέσσερα άτομα, φορώντας κουκούλες full face, εισήλθαν σε διαμέρισμα στη Νίκαια, επί της οδού Γέμελου 23, όπου διέμεναν Πακιστανοί και αφού τους ακινητοποίησαν δια της βίας και τους έδεσαν με tie wrap, αφαίρεσαν κούτες με λαθραία τσιγάρα, 325 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι αλλοδαποί λύθηκαν και ακινητοποίησαν τον 34χρονο αστυνομικό

Οι αλλοδαποί – ένοικοι του διαμερίσματος κατάφεραν να λυθούν και να ακινητοποιήσουν έναν από τους ληστές-τον αστυνομικό- τον οποίο δέσμευσαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν με τα κλοπιμαία.

Ο αστυνομικός βρέθηκε στο διαμέρισμα τραυματισμένος

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αλλοδαποί αναγνώρισαν στο πρόσωπο του αστυνομικού το άτομο που ακινητοποίησαν και βρέθηκε εντός του διαμερίσματος, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν στο σημείο από περιοίκους.

Μάλιστα, ο αστυνομικός είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και όπως διαπιστώθηκε είχαν αποπειραθεί να του κόψουν το αυτί (!) με μαχαίρι, ως αντίποινα για αυτά που προηγήθηκαν.

Δικογραφία και κατά των Πακιστανών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και λαθρεμπόριο

Σε βάρος των  επτά Πακιστανών ενοίκων του διαμερίσματος σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί όπλων κλπ.

Πλαστικές χειροπέδες, γάντια, λαθραίος καπνός

Σε έρευνα που ακολούθησε κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 10 τμήματα δεματικών (tie wrap), κουκούλα τύπου full face, τέσσερα γάντια, 317 συσκευασίες καπνού, χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν αποστέλλονται για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται φρουρούμενος

Ο αστυνομικός, που νοσηλεύεται φρουρούμενος σε Νοσοκομείο, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις