Ανατριχιαστική δήλωση Σκοπιανού δημοσιογράφου: “Θεία δίκη η φωτιά στο Μάτι”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατριχιαστική δήλωση Σκοπιανού δημοσιογράφου: “Θεία δίκη η φωτιά στο Μάτι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ανατριχίλα προκαλεί δήλωση δημοσιογράφου τοπικού δικτύου της πΓΔΜ που χαρακτήρισε την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, «θεία δίκη» κατά των Ελλήνων. Η γειτονική χώρα δεν σταματά να προκαλεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε μια μάλιστα πολύ ιδιαίτερη περίοδο, με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο εισαγγελέας έχει καταθέσει κατηγορίες εναντίον του δημοσιογράφου για […]

20.10.2018 | 10:31

Ανατριχίλα προκαλεί δήλωση δημοσιογράφου τοπικού δικτύου της πΓΔΜ που χαρακτήρισε την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, «θεία δίκη» κατά των Ελλήνων.

Η γειτονική χώρα δεν σταματά να προκαλεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε μια μάλιστα πολύ ιδιαίτερη περίοδο, με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο εισαγγελέας έχει καταθέσει κατηγορίες εναντίον του δημοσιογράφου για τα τραγικά σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γεμάτα ειρωνεία για τη θανατηφόρα πυρκαγιά στη γειτονική Ελλάδα, που βύθισε τη χώρα μας στο πένθος.

Το γραφείο του εισαγγελέα των Σκοπίων δήλωσε την Παρασκευή ότι τα σχόλια που δημοσιεύθηκαν μετά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, η οποία σκότωσε 99 ανθρώπους ανατολικά της Αθήνας, «προώθησε μίσος εναντίον των Ελλήνων», διαδίδοντας «ρατσιστικό και ξενόφοβο υλικό».

Ο ύποπτος δεν κατονομάστηκε και η δήλωση του εισαγγελέα δεν παρείχε λεπτομέρειες.

Εάν αποδειχθεί στο δικαστήριο, ο φερόμενος θα έχει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Πρόσφατα, προβλήθηκε μια άκρως προκλητική ταινία από τα Σκόπια με τίτλο «Χλευασμός του Χριστού», κατά την οποία κατηγορούν τους Έλληνες για εθνοκάθαρση των «Μακεδόνων».

Με την ταινία του Γιάνι Μποζάτζι «Mocking of Christ» επιχειρείται -μέσω ισχυρών σκηνοθετικών συμβολισμών- να κατηγορηθεί η Ελλάδα για υποτιθέμενη «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία.

Όλα πάντως δείχνουν πως οι ακραίοι εθνικιστές των Σκοπίων θα προχωρήσουν και σε προκλήσεις άλλου επιπέδου.

Exit mobile version