Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τσίπρας: “Δεν θα δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: “Δεν θα δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά”

Σαφή μηνύματα στο εσωτερικό έστειλε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, που κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απάντησε σε ερωτήματα τόσο για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής όσο και για φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το αν θα δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις […]

Σαφή μηνύματα στο εσωτερικό έστειλε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, που κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απάντησε σε ερωτήματα τόσο για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής όσο και για φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το αν θα δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες σημείωσε ότι ενημερώθηκε με μια με μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου  με την ένδειξη αυστηρά προσωπικό. «Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως αυστηρά προσωπικές . Το θέμα  για μένα έχει λήξει και δεν θα δώσω καμία συνέχεια» είπε. 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξήρε το «σπουδαίο έργο» του Νίκου Κοτζιά σημειώνοντας ότι «έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη για όλους εμάς που θα συνεχίσουμε». 

Σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι όσοι αρέσκονται σε αυτά τα σενάρια καλύτερα να δοκιμάσουν την τύχη τους στον τζόγο. 

«Οι κυβερνήσεις ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη της Βουλής σε αυτές. Τούτη την ώρα, νομίζω είναι πανθομολογούμενο ότι η κυβέρνησή μου χαίρει της πλήρους και απόλυτης στήριξης της πλειοψηφίας της εθνικής μας αντιπροσωπείας» πρόσθεσε.

Για τον Πάνο Καμμένο

Ο πρωθυπουργός απαντώντας για το θέμα με τον Πάνο Καμμένο και τι θα γίνει αν συνεχίσει ο κυβερνητικός εταίρος να βρίσκεται σε διαφορετική γραμμή, ο κ.Τσίπρας είπε «Στις συμμαχικές κυβερνήσεις υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι συνηθισμένο. Ωστόσο άλλο η έκφραση διαφορετικής άποψης που κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει, και άλλο η εθνική γραμμή που διατυπώνεται διεθνώς από τα αρμόδια πρόσωπα υπουργούς κυβέρνησης.
«Από εδώ και στο εξής, όποιος εκπροσωπεί χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο εθνικής γραμμής. Στο εσωτερικό μπορεί να λέει άποψή του».

Σε ερώτηση αν το είχε ενημερώσει ο Πάνος Καμμένος για το plan B, ο πρωθυπουργός είπε «Δεν θα ήθελα να κάνω κανένα επιπλέον σχόλιο.Η κυβέρνησή προχωρά. Έχει σαφή προορισμό και στόχο και η πορεία της δεν αμφισβητείται από κανένα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις