Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μπισκοτάκια – έκπληξη: Τα πλάθεις με τα χεράκια, δεν θέλουν καν φούρνο
PLUS

Μπισκοτάκια – έκπληξη: Τα πλάθεις με τα χεράκια, δεν θέλουν καν φούρνο

Πολλές φορές μετά το φαγητό θες να γλυκαθείς και λίγο, να φας κάτι ένα γλυκό να σου αλλάξει τη γεύση. Πού να βρεθεί χρόνος όμως για μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές; Και όμως τι πιο γρήγορο νόστιμο και εύκολο από το να φτιάξουμε μπισκότα που δεν χρειάζονται ψήσιμο! Θα χρειαστείς τα πιο απλά υλικά  1 1/2 φλ. ζάχαρη  […]

Πολλές φορές μετά το φαγητό θες να γλυκαθείς και λίγο, να φας κάτι ένα γλυκό να σου αλλάξει τη γεύση. Πού να βρεθεί χρόνος όμως για μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές; Και όμως τι πιο γρήγορο νόστιμο και εύκολο από το να φτιάξουμε μπισκότα που δεν χρειάζονται ψήσιμο!

Αποτέλεσμα εικόνας για biscuits peanut butter on a dark plate

Θα χρειαστείς τα πιο απλά υλικά 

1 1/2 φλ. ζάχαρη 

1/2 φλ. γάλα 

1/2 φλ. βούτυρο 

1/4 φλ. κακάο σε σκόνη 

3/4 φλ. φυστικοβούτυρο 

2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 

3 φλ. βρώμη 

Εκτέλεση 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτεις το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κακάο και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια αφαιρείς το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτεις το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το φυστικοβούτυρο. Προσθέτεις τη βρώμη και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. 

Με ένα κουτάλι παίρνεις  λίγη ποσότητα από το μίγμα και το διαμορφώνεις σε σχήμα μπισκότου σε μια λαδόκολλα. Τα αφήνεις να σταθεροποιηθούν και είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις. 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπισκοτα φυστικοβουτυρου τελειο σερβιρισμα

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις