Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τέσσερα λάθη που κάνουμε όλοι όταν πλένουμε ρούχα στο χέρι
PLUS

Τέσσερα λάθη που κάνουμε όλοι όταν πλένουμε ρούχα στο χέρι

Μπορεί το πλύσιμο ρούχων στο χέρι να θεωρείται… παιχνίδι, υπάρχουν, όμως, κάποια λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τα ρούχα. Ποια είναι αυτά και πώς να τα αποφύγεις: Μην βάζεις τα ρούχα σε άδεια λεκάνη Το να βάλεις τα ρούχα σου μέσα σε μια λεκάνη και να ρίξεις από πάνω με δύναμη νερό και απορρυπαντικό είναι […]

Αποτέλεσμα εικόνας για hand wash clothes

Μπορεί το πλύσιμο ρούχων στο χέρι να θεωρείται… παιχνίδι, υπάρχουν, όμως, κάποια λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τα ρούχα.

Ποια είναι αυτά και πώς να τα αποφύγεις:

Μην βάζεις τα ρούχα σε άδεια λεκάνη

Το να βάλεις τα ρούχα σου μέσα σε μια λεκάνη και να ρίξεις από πάνω με δύναμη νερό και απορρυπαντικό είναι λάθος και μπορεί να τα καταστρέψει, να τα ξεχειλώσει και να δυσκολέψει το ξέβγαλμά τους. Αντιθέτως βάλε νερό στη λεκάνη, ρίξε απορρυπαντικό και ανακάτεψε καλά το απορρυπαντικό για να αναμειχθεί με το νερό. Στη συνέχεια βάλε τα ρούχα στη λεκάνη και ξεκίνα το πλύσιμο.

Μην τρίβεις με μανία τα ρούχα σου

Τρίψε απαλά τους λεκέδες και αν δεν βγαίνουν εύκολα ρίξε κάποιο ειδικό απορρυπαντικό που θα κάνει τη δική σου δουλειά πολύ πιο εύκολη. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις κάποιο πιο ισχυρό απορρυπαντικό από το να τρίψεις τα ρούχα σου καθώς κάτι τέτοιο θα τα ξεχειλώσει και θα χαλάσει το ύφασμα πιο γρήγορα.

Μην βγάζεις τη σαπουνάδα βάζοντας τα ρούχα κάτω από τρεχούμενο νερό

Η πίεση του νερού πάνω στα ρούχα σου μπορεί να τα ξεχειλώσει. Βάλε σε μια λεκάνη καθαρό νερό και βούτηξε τα μέσα για να φύγει η πολλή σαπουνάδα. Στη συνέχεια βάλε τα ρούχα σε ένα σουρωτήρι και ρίξε αν θές επιπλέον νερό. Αν δεν έχεις σουρωτήρι βάλε ξανά καθαρό νερό σε μια λεκάνη μέχρι να φύγει τελείως η σαπουνάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για hand wash clothes

Μην απλώνεις τα ευαίσθητα ρούχα

Αν έχεις κάποιο πουλόβερ που είναι πολύ ευαίσθητο θα ήταν καλύτερα να το στεγνώσεις απλώνοντάς το οριζοντίως πάνω σε μια πετσέτα. Μόλις στεγνώσει από τη μια μεριά το γυρίζεις από την άλλη ώστε να στεγνώσει εντελώς φυσικά και από την άλλη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις