Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πούτιν: Το Ισλαμικό κράτος κρατάει 700 ομήρους στη Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Το Ισλαμικό κράτος κρατάει 700 ομήρους στη Συρία

Το «Ισλαμικό Κράτος» έχει πιάσει 700 ομήρους, ανάμεσά τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους πολίτες,  δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.  Μιλώντας από το Σότσι της Μαύρης Θάλασσας ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε ότι το ISIS έχει στείλει τελεσίγραφο στη Ρωσία ότι θα εκτελεί δέκα άτομα την ημέρα, κι πως ήδη έχει αρχίσει να πραγματοποιεί τις απειλές του κι εκτέλεσε […]

Το «Ισλαμικό Κράτος» έχει πιάσει 700 ομήρους, ανάμεσά τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους πολίτες,  δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Μιλώντας από το Σότσι της Μαύρης Θάλασσας ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε ότι το ISIS έχει στείλει τελεσίγραφο στη Ρωσία ότι θα εκτελεί δέκα άτομα την ημέρα, κι πως ήδη έχει αρχίσει να πραγματοποιεί τις απειλές του κι εκτέλεσε προ διημέρου δέκα άτομα. Ο Πούτιν δεν ανέφερε ποια είναι τα αιτήματα των εξτρεμιστών. 

«Είναι τρομερό, μια καταστροφή», είπε. 

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «καταστροφική αποτυχία» στην πολιτική τους στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι οι τρομοκράτες επέκτειναν τον έλεγχό τους σε εδάφη γύρω από την ανατολική όχθη του Ευφράτη που ελέγχουν οι ΗΠΑ και οι υποστηριζόμενες από αυτούς δυνάμεις. 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας αρκετοί υπήκοοι τόσο των ΗΠΑ όσο και ευρωπαϊκών χωρών πιάστηκαν όμηροι. Όλοι σιωπούν σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους αφέθηκαν σε αρκετές τοποθεσίας και πρόσφατα άρχισαν να επεκτείνουν την περιοχή της παρουσίας τους – 130 οικογένειες, σχεδόν 700 άτομα, πιάστηκαν όμηροι εκεί», είπε. 

Πριν από μερικές μέρες τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης επιτέθηκαν σε προσφυγικό καταυλισμό στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ της Συρίας κι έπιασαν εκατοντάδες ομήρους. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αδιαφόρησαν στη διάρκεια της επίθεσης. Ο Ρώσος υποστράτηγος Βλαντίμιρ Σαφτσένκο είπε ότι η επίθεση του ISIS στον προσφυγικό καταυλισμό Ελ Μπάχρα έγινε το Σάββατο κι ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές έπιασαν 130 οικογένειες με περίπου 700 άτομα και τους πήγαν στο Χατζίν. «Απήγαγαν αμάχους, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις