Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στη δικαιοσύνη ο δήμος Αθηναίων για τον “Χλευασμό του Χριστού”
ΕΛΛΑΔΑ

Στη δικαιοσύνη ο δήμος Αθηναίων για τον “Χλευασμό του Χριστού”

Την αναφορά ότι ο δήμος Αθηναίων είναι υποστηρικτής της ταινίας του Γιάνι Μποζάτζι «Mocking of Christ» («Χλευασμός του Χριστού»), με την οποία επιχειρείται να κατηγορηθεί η Ελλάδα για υποτιθέμενη «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Γιώργος Σταματόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παραγωγοί της ταινίας δεν […]

Την αναφορά ότι ο δήμος Αθηναίων είναι υποστηρικτής της ταινίας του Γιάνι Μποζάτζι «Mocking of Christ» («Χλευασμός του Χριστού»), με την οποία επιχειρείται να κατηγορηθεί η Ελλάδα για υποτιθέμενη «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Γιώργος Σταματόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παραγωγοί της ταινίας δεν είχαν ζητήσει ποτέ άδεια για να γίνουν γυρίσματα στους δρόμους της Αθήνας όπως είθισται όταν γίνονται γυρίσματα στους δρόμους της πόλης για κινηματογραφικές παραγωγές.

«Μας έβαλαν αυθαίρετα στους τίτλους τέλους. Θα κινηθούμε και νομικά γιατί καταχρηστικά χρησιμοποιήθηκε ο δήμος της Αθήνας» πρόσθεσε ο κ. Σταματόπουλος διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα προληπτικής λογοκρισίας «για το αν θα δώσουμε τους δρόμους για να γυρίσετε μια καλλιτεχνική παραγωγή».

Όπως εξήγησε «για να αναγραφεί το όνομα του δήμου πρέπει να υπάρχει ένας πραγματικός λόγος. Δεν υπάρχει παραγωγή που να έχει ζητήσει άδεια για χρήση δρόμων πλατειών από το δήμο Αθήνας. Δεν δώσαμε κάποια διευκόλυνση, ούτε στηρίζουμε την ταινία».

Στην ταινία ο κεντρικός ήρωας, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, τελικά δολοφονείται, με… «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύμφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο».

Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Ιωάννα Πηλιχού.

Το τρέιλερ της ταινίας:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις