Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρωθυπουργός: Δε θα ανεχτώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική πολιτική (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωθυπουργός: Δε θα ανεχτώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική πολιτική (vid)

Σύντομη ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την αποδοχή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά. «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.  Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες […]

Σύντομη ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την αποδοχή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά. «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.  Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών». 

Ο υπουργός Εξωτερικών κατέληξε στην απόφαση να υποβάλει την παραίτησή του γιατί θεωρεί ότι δεν τον στήριξε ο πρωθυπουργός στις βαριές κατηγορίες του Πάνου Καμμένου περί κακοδιαχείρισης των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι στήριξε τον λαϊκιστή υπουργό του. 

Συκοφάντη και υβριστή χαρακτηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς τον Πάνο Καμμένο. Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες ο υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να κάνει την απειλή του πράξη όταν «είδε ότι ο πρωθυπουργός βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον ίδιο και τον Καμμένο. Η αξιοπρέπειά μου είναι πάνω απ’ όλα», φέρεται να είπε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας σε φίλους και συνεργάτες του. Σημαντικό ρόλο για να πάρει ο Νίκος Κοτζιάς την απόφαση αυτή έπαιξε η συνέντευξη Τζανακόπουλου και η φράση ότι «όποιος δεν θέλει να ειναι στο τρένο της κυβέρνησης να κατέβει τώρα». Εξέλαβε την φράση αυτή ως μήνυμα προς τον ίδιο  την στιγμή που περίμενε κάποια κίνηση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου που θα εκτόνωνε το κλίμα. 

Η εξέλιξη συνιστά μείζονα κυβερνητική κρίση, καθώς έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση το βλέμμα της οποίας είναι στραμμένο στα Σκόπια και στην προσπάθεια να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την βουλή της πΓΔΜ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις