Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ένταση στη Φιλοσοφική – Ο Ρουβίκωνας επιχειρεί ανακατάληψη
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη Φιλοσοφική – Ο Ρουβίκωνας επιχειρεί ανακατάληψη

Οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατάφεραν τελικά να «διώξουν» τον Ρουβίκωνα από τη σχολή και ειδικότερα από το γραφείο 516, το οποίο είχε καταλάβει προ ολίγων ημερών η αναρχική ομάδα. Το πρωί της Τετάρτης το ΕΚΠΑ έκανε γνωστό ότι ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της σχολής. Παράλληλα, καθηγητές και οι εκπρόσωποι της […]

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατάφεραν τελικά να «διώξουν» τον Ρουβίκωνα από τη σχολή και ειδικότερα από το γραφείο 516, το οποίο είχε καταλάβει προ ολίγων ημερών η αναρχική ομάδα.

Το πρωί της Τετάρτης το ΕΚΠΑ έκανε γνωστό ότι ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της σχολής.

Παράλληλα, καθηγητές και οι εκπρόσωποι της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του γραφείου για να αποτρέψουν ειρηνικά την συνέχιση της κατάληψης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ από καθηγητές που βρίσκονται στο σημείο, μερίδα φοιτητών, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν ανάμεσά τους είναι και μέλη του Ρουβίκωνα, επιχειρεί ανακατάληψη του γραφείου και στο χώρο επικρατεί ένταση. Σημειώθηκαν έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις και σπρωξίματα, ενώ και οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, «η ακαδημαϊκή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Χθες η πρυτανεία καταδίκασε τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από «εξωπανεπιστημιακές» οργανώσεις και ζήτησε να σταματήσει η κατάληψη αίθουσας της Φιλοσοφικής απο τον «Ρουβίκωνα».

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά πλειοψηφία κάλεσε την οργάνωση  να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις