Φορτωμένοι με φιάλες και φλόγιστρα έπιαναν “δουλειά”, του Πέτρου Καρσιώτη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φορτωμένοι με φιάλες και φλόγιστρα έπιαναν “δουλειά”, του Πέτρου Καρσιώτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου καρσιώτη Φορτωμένοι με φιάλες οξυγόνου, φλόγιστρα και όλα τα… απαραίτητα σύνεργα, στοχοποιούσαν κοσμηματοπωλεία και αργυροχρυσοχοεία σε διάφορες περιοχές και άνοιγαν τα χρηματοκιβώτια αφαιρώντας μετρητά και πλήθος κοσμημάτων. Συνελήφθη ο ένας, αναζητούνται οι άλλοι τρεις Από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις που συμμετείχαν στη συμμορία, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι. […]

17.10.2018 | 08:34

Του Πέτρου καρσιώτη

Φορτωμένοι με φιάλες οξυγόνου, φλόγιστρα και όλα τα… απαραίτητα σύνεργα, στοχοποιούσαν κοσμηματοπωλεία και αργυροχρυσοχοεία σε διάφορες περιοχές και άνοιγαν τα χρηματοκιβώτια αφαιρώντας μετρητά και πλήθος κοσμημάτων.

Συνελήφθη ο ένας, αναζητούνται οι άλλοι τρεις

Από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις που συμμετείχαν στη συμμορία, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι.

Στην κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα, ο οποίος φέρεται και ως ιδιοκτήτης… δύο καταστημάτων, κατασχέθηκαν φιάλες οξυγόνου, διαρρηκτικά εργαλεία και πολλά κοσμήματα, ρολόγια και ασημικά.

Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση

Σε βάρος του εμπλεκόμενου,  σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της κλοπής καθώς και για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Βραδινές ώρες έμπαιναν στα κτίρια που στεγάζονταν τα καταστήματα

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε κοσμηματοπωλεία.

Βραδινές ώρες, εισέρχονταν στα κτίρια όπου  στεγάζονταν τα καταστήματα και αφού αχρήστευαν τους συναγερμούς, παραβίαζαν τις εισόδους των καταστημάτων.

Στη συνέχεια, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, παραβίαζαν τα χρηματοκιβώτια και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους.

Βρέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια και πολύτιμοι λίθοι

Από την έρευνα σε οικία και χώρους στάθμευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και ασημικών
  • Κινητά τηλέφωνα
  • Διαρρηκτικά εργαλεία
  • Φιάλες οξυγόνου
  • Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • Το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ
  • Φορητοί ασύρματοι επικοινωνίας
  • Είδη ένδυσης
  • Διάφορες σημειώσεις.

Εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις – Ερευνούν κι άλλες

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις σε κοσμηματοπωλεία ενώ εξιχνιάστηκε και μία απόπειρα διάρρηξης χρηματοκιβωτίου σε Δημόσια Υπηρεσία.

Το δημόσιο ταμείο του Αγίου Δημητρίου

Πρόκειται για το Δημόσιο Ταμείου του Αγίου Δημητρίου το οποίο στεγάζεται στο κτήριο του Δήμου.

Ο  34χρονος, που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα,  είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Η έρευνα και για άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται

Η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται όπως και η αναζήτηση των τριών συνεργών που διαφεύγουν.

Exit mobile version