Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / ΕΔΕ για την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας – Τι λένε οι συνδικαλιστές
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΔΕ για την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας – Τι λένε οι συνδικαλιστές

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για την πύρινη, καταδρομική όπως χαρακτηρίστηκε δεκάδων κουκουλοφόρων κατά του Τμήματος της ομόνοιας το βράδυ της Δευτέρας. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε, καθώς υπάρχει ενόχληση στα υψηλά κλιμάκια της Κατεχάκη για τον τρόπο αντίδρασης των αστυνομικών στην επίθεση, αντίδραση που χαρακτηρίζεται «μηδενική». Ενόχλησε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για την πύρινη, καταδρομική όπως χαρακτηρίστηκε δεκάδων κουκουλοφόρων κατά του Τμήματος της ομόνοιας το βράδυ της Δευτέρας.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε, καθώς υπάρχει ενόχληση στα υψηλά κλιμάκια της Κατεχάκη για τον τρόπο αντίδρασης των αστυνομικών στην επίθεση, αντίδραση που χαρακτηρίζεται «μηδενική». Ενόχλησε επίσης και το γεγονός ότι εξ αιτίας όπως λέγεται της καθυστερημένης αντίδρασης δεν έγινε δυνατό να προχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον ευρύτερο χώρο σε καμία προσαγωγή υπόπτου για συμμετοχή στην επίθεση.

Με την ίδια διαταγή, πάντα κατά τις πληροφορίες, θα ζητηθεί και απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών  του Κέντρου Επιχειρήσεων τις κρίσιμες στιγμές πριν, κατά και μετά την εκδήλωση της σφοδρής οργανωμένης επίθεσης με βόμβες μολότοφ που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι αποχώρησαν από το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το ζητούμενο σ αυτή την περίπτωση είναι πότε ενημερώθηκε το Κέντρο που συντονίζει τις δυνάμεις για την επίθεση, ποια ήταν η αντίδραση , ποιες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν, πότε δόθηκαν οι εντολές και ποιες ήταν αυτές.

Επίσης θα διερευνηθεί που είχαν τοποθετηθεί οι υπόλοιπες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Με το πέρας της ΕΔΕ, δεν αποκλείεται να καταλογισθούν ευθύνες.

Υπενθυμίζεται, όμως, ότι λίγη ώρα μετά την επίθεση στο Τμήμα και τη μεταφορά τεσσάρων συναδέλφων τους στο Νοσοκομείο, τα μέλη της Ένωσης Αθηνών με ανάρτησή τους στο facebook, έκανε λόγο για «αποδόμηση υπηρεσιών, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα» και υπενθύμιζαν ότι έχουν από καιρό καταγγείλει τη σύσταση των πεζών περιπολιών.

Στην ίδια ανακοίνωση καταλήγει η Ένωση: 

«Δυστυχώς, όμως, οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και, αλήθεια, περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις