Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στο Εφετείο ο ΕΦΚΑ – Διεκδικεί τα αναδρομικά των συνταξιούχων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Εφετείο ο ΕΦΚΑ – Διεκδικεί τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Στο Εφετείο αναμένεται να προσφύγει τις επόμενες μέρες ο ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μετά το μπαράζ αγωγών για επιστροφή των περικοπών. Η απόφαση για προσφυγή του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Νews24/7, είναι ειλημμένη και θα κατατεθεί πολύ πριν τη λήξη των 60 ημερών που είναι το ανώτατο όριο που διαθέτει. Η έφεση […]

Αποτέλεσμα εικόνας για εφκα

Στο Εφετείο αναμένεται να προσφύγει τις επόμενες μέρες ο ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μετά το μπαράζ αγωγών για επιστροφή των περικοπών.

Η απόφαση για προσφυγή του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Νews24/7, είναι ειλημμένη και θα κατατεθεί πολύ πριν τη λήξη των 60 ημερών που είναι το ανώτατο όριο που διαθέτει.

Η έφεση θα τονίζει ότι η επιστροφή αφορά μόνο όσες αγωγές είχαν ασκηθεί μέχρι το 2015, όταν δηλαδή στο ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4093/2012 του τότε υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στο επίκεντρο θα είναι η επίκληση του κινδύνου δημοσιονομικού εκτροχιασμού, κάτι που λαμβάνει υπόψη η απόφαση του ΣτΕ, όχι όμως -σύμφωνα με το δημόσιο- και η απόφαση του Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης.

Στο δημόσιο μάλιστα επικρατεί βεβαιότητα ότι η απόφαση του Εφετείου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα αφορά τις αγωγές που έχουν ασκηθεί έως το 2015 – «ίσως ούτε και αυτές» όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, υπογραμμίζοντας πως «το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του προσωπικού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις