Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πύρινη επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας – “Αντίποινα” υποψιάζονται οι αξιωματικοί
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πύρινη επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας – “Αντίποινα” υποψιάζονται οι αξιωματικοί

Του Πέτρου Καρσιώτη Συναγερμός έχει σημάνει από τις 9 χθες τη νύχτα, όταν πάνω από πενήντα κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον του Τμήματος της Ομόνοιας και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από αυτό. Τραυματίστηκαν ελαφρά 4 αστυνομικοί Από την πύρινη επίθεση στο κεντρικότερο Τμήμα της Αθήνας, τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συναγερμός έχει σημάνει από τις 9 χθες τη νύχτα, όταν πάνω από πενήντα κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον του Τμήματος της Ομόνοιας και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από αυτό.

Τραυματίστηκαν ελαφρά 4 αστυνομικοί

Από την πύρινη επίθεση στο κεντρικότερο Τμήμα της Αθήνας, τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί, ενώ αποτέλεσμα της πύρινης επίθεσης ήταν να παραδοθούν στις φλόγες  πέντε σταθμευμένα  ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα,  τρία υπηρεσιακά  αυτοκίνητα  του Αστυνομικού Τμήματος και ένα βανάκι κρατουμένων της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών επί της Πλατείας Λαυρίου.

Από μία βόμβα μολότοφ που εξερράγη πολύ κοντά στην είσοδο του Τμήματος επί της οδού Βερανζέρου, υπέστη μικρή ζημιά και  η σκοπιά του Τμήματος της  Ομόνοιας.

Οι κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά, από διαφορετικά σημεία

Οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι αιφνιδίασαν την Αστυνομία, καθώς εμφανίστηκαν ξαφνικά στο Τμήμα, ερχόμενοι από διαφορετικές κατευθύνσεις για να μη δώσουν νωρίτερα υποψίες,  πέταξαν  εμπρηστική βόμβα στο βανάκι έξω από το Τμήμα και μέσα από τους καπνούς συνάδελφοί τους έβγαλαν δύο αστυνομικούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο ένας από πέτρα, ο άλλος από τζάμι

Δύο άλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν επίσης ελαφρά ο ένας από πέτρα που εκσφενδόνισαν οι κουκουλοφόροι και ο άλλος από θραύσματα τζαμιού. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Αμέσως μετά την πύρινη, βάσει οργανωμένου σχεδίου, καταδρομική όπως χαρακτηρίζεται επίθεση, οι κουκουλοφόροι, πάλι από διαφορετικά σημεία, κινήθηκαν τρέχοντας προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του σχεδίου εμφανούς αστυνόμευσης

Σημειώνεται ότι χθες ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής του «νέου δόγματος αστυνόμευσης» της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο προβλέπει εμφανή αστυνόμευση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και την αποτροπή εκνόμων ενεργειών από κακοποιούς λόγω της αστυνομικής παρουσίας.

Υποψιάζονται ότι η επίθεση έγινε για τον θάνατο του Ζακ

Άλλοι αξιωματικοί υποψιάζονταν αργά τη νύχτα ότι η επίθεση εξαπολύθηκε ως «αντίποινα» στον θάνατο του Ζακ στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.

Εντολές για φρούρηση και περιπολίες

Από τους επιτελείς της αστυνομίας δόθηκαν τη νύχτα εντολές για έντονη φρούρηση όλων των Τμημάτων της Αθήνας, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία αν ήταν δυνατό για την ομάδα των κουκουλοφόρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις