Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εξαφάνιση Κασόγκι: Τούρκοι θα ερευνήσουν το προξενείο της Σ. Αραβίας
ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση Κασόγκι: Τούρκοι θα ερευνήσουν το προξενείο της Σ. Αραβίας

Σε έρευνα των χώρων του προξενείου στο οποίο χάθηκαν τα ίχνη του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι θα προχωρήσουν οι τουρκικές αρχές το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με το CNN. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την αυξανόμενη πίεση προς το Ριάντ να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισης του Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από […]

Αποτέλεσμα εικόνας για τζαμαλ κασογκι

Σε έρευνα των χώρων του προξενείου στο οποίο χάθηκαν τα ίχνη του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι θα προχωρήσουν οι τουρκικές αρχές το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με το CNN.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την αυξανόμενη πίεση προς το Ριάντ να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισης του Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις 2 Οκτωβρίου οπότε και μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολης προκειμένου να πάρει έγγραφα για τον γάμο που προγραμμάτιζε.

Ήδη Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή μιας «αξιόπιστης έρευνας» για την υπόθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με τιμωρία αν αποδειχθεί ότι Σαουδάραβες δολοφόνησαν τον Κασόγκι.

Από την πλευρά του το Ριάντ ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη εσωτερική έρευνα από τον γενικό εισαγγελέα της χώρας, την ώρα που μια ομάδα ειδικών από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία διερευνά, ήδη, την υποθεση.

Το Σάββατο η εφημερίδα Sabah μετέδωσε την πληροφορία ότι ένα τμήμα του φερόμενου βασανισμού του Τζαμάλ Κασόγκι καταγράφηκε από το Apple Watch που φορούσε και έχει «ανέβει» στο iCloud πριν να προλάβουν να το διαγράψουν οι Σαουδάραβες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις