Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η ακροδεξιά τρομάζει την Ευρώπη και η Λεπέν χαίρεται
ΚΟΣΜΟΣ

Η ακροδεξιά τρομάζει την Ευρώπη και η Λεπέν χαίρεται

  Η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς, Μαρίν Λεπέν, χαιρέτισε σήμερα τη «δυναμική» που εκδήλωσαν ακροδεξιές κινήσεις κατά τις περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία και τις δημοτικές εκλογές στο Βέλγιο που διεξήχθησαν χθες.  «Η δυναμική που καταγράφηκε από την AfD στη Βαυαρία και το Vlaams Belang στη Φλάνδρα επιβεβαιώνει μια μελλοντική ανατροπή των πολιτικών ισορροπιών τον […]

 

Η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς, Μαρίν Λεπέν, χαιρέτισε σήμερα τη «δυναμική» που εκδήλωσαν ακροδεξιές κινήσεις κατά τις περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία και τις δημοτικές εκλογές στο Βέλγιο που διεξήχθησαν χθες. 

«Η δυναμική που καταγράφηκε από την AfD στη Βαυαρία και το Vlaams Belang στη Φλάνδρα επιβεβαιώνει μια μελλοντική ανατροπή των πολιτικών ισορροπιών τον ερχόμενο Μάιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» με την ευκαιρία των ευρωεκλογών, έγραψε στο Twitter η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο). 

Σύμφωνα με την φιναλίστ των γαλλικών προεδρικών εκλογών του 2017, «για την Ευρώπη, ήταν μια ακόμη αποκαλυπτική Κυριακή». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σχηματισμού «Όρθια Γαλλία» και πρώην σύμμαχο της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές, τον Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, οι εκλογές αυτές δείχνουν τρεις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπισθούν, «1) το τέλος της μεταναστευτικής πλημμύρας και την προστασία της κουλτούρας μας, 2) την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξία, 3) αλλά επίσης τη διαφύλαξη του περιβάλλοντός μας και της υγείας μας». 

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το κόμμα της γερμανικής άκρας δεξιάς που τάσσεται κατά της Μέρκελ και κατά των μεταναστών (10,6%), ήρθε στην τέταρτη θέση στις εκλογές στη Βαυαρία, όπου και έκανε την είσοδό του στο περιφερειακό κοινοβούλιο. 

Στις δημοτικές εκλογές του Βελγίου, το Vlaams Belang, ένα αντιμεταναστευτικό κόμμα που ανταγωνίζεται από το δεξιά το N-VA, ενισχύθηκε σε φλαμανδικές πόλεις και διεκδίκησε τη θέση της τρίτης πολιτικής δύναμης στην περιφέρεια της Φλάνδρας, πίσω από τους χριστιανοδημοκράτες του CD&V. 

Στις δύο χώρες, οι οικολόγοι σημείωσαν επίσης άνοδο. Στη Βαυαρία κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με 18% των ψήφων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις