Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αθώοι ο πρώην και ο νυν διευθυντής της ΣΤΑΣΥ για την υπεξαίρεση 1.2 εκατ. ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Αθώοι ο πρώην και ο νυν διευθυντής της ΣΤΑΣΥ για την υπεξαίρεση 1.2 εκατ. ευρώ

Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων ο νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Παπαθανάσης, και ο νυν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Θωμόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, μετά από πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης […]

Αποτέλεσμα εικόνας για στασυ μετρο

Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων ο νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Παπαθανάσης, και ο νυν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Θωμόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, μετά από πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, που αφορούσε τη δράση κυκλώματος στο μετρό, το οποίο υπεξαίρεσε 1,2 εκατ. ευρώ, από τις πωλήσεις των εισιτηρίων. Η δίωξη κατά του κ.Θωμόπουλου ασκήθηκε στη βάση συμπληρωματικού πορίσματος της κ.Παπασπύρου.

Όμως, ο εσωτερικός έλεγχος έδειξε ότι το ποσό που έλειπε από τα ταμεία ήταν 16.000 ευρώ και όχι 1,2 εκατ.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις ότι υπεξαιρέθηκαν χρήματα από το μετρό και καταδίκασε 3 από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους σε ποινή έξι ετών με αναστολή για υπεξαγωγή εγγράφων της εταιρείας: οι 3 καταδικασθέντες, που εργάζονταν ως επόπτες στην ΣΤΑΣΥ, κατέστρεψαν εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας τα οποία αποτύπωναν συμφωνίες μεταξύ εκδοτών και καταμετρητών για την πώληση εισιτηρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις