Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αστυνομικοί σε ελληνοαλβανικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, του Πέτρου Καρσιώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί σε ελληνοαλβανικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση, που οργανώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση πολυπλόκαμου κυκλώματος, που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Στο κύκλωμα που αποτελείτο από Έλληνες και Αλβανούς κακοποιούς μετείχαν, σύμφωνα με τα στοιχεία των «αδιάφθορων» και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν και εξετάζονται προκειμένου να διασαφηνιστεί πλήρως […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση, που οργανώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση πολυπλόκαμου κυκλώματος, που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Στο κύκλωμα που αποτελείτο από Έλληνες και Αλβανούς κακοποιούς μετείχαν, σύμφωνα με τα στοιχεία των «αδιάφθορων» και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν και εξετάζονται προκειμένου να διασαφηνιστεί πλήρως ο ρόλος τους.

Πληροφορίες που έγιναν γνωστές αργά τη νύχτα της Παρασκευής ανέφεραν ότι ο ένας από τους αστυνομικούς που εμπλέκεται στην υπόθεση υπηρετούσε στην Αττική σε υπηρεσία ασφαλείας ενώ ο δεύτερος στα Γρεβενά.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής είχαν προχωρήσει οι αστυνομικοί σε τουλάχιστον έντεκα συλλήψεις ατόμων που μετείχαν στο κύκλωμα εισαγωγής από την Αλβανία και διακίνησης στη χώρα ποσοτήτων ναρκωτικών.

Εξ αυτών οι έξι είναι Έλληνες και οι πέντε Αλβανοί υπήκοοι. Μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου η επιχείρηση  συνεχιζόταν και δεν αποκλειόταν οι συλλήψεις να γίνονταν ακόμη περισσότερες.

Στη διάρκεια των ερευνών παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια «καβάντζες» (σ.σ χώροι απόκρυψης ναρκωτικών) και αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Συνήθως και κρίνοντας από την  εμπειρία του παρελθόντος σε ανάλογες εμπλοκές αστυνομικών σε παρόμοια κυκλώματα, ο ρόλος τους μεταξύ άλλων ήταν και να ενημερώνουν τα μέλη των κυκλωμάτων για τους επικείμενους ελέγχους των συναδέλφων τους  και των υπηρεσιών τους.

Μετά το τέλος των επιχειρήσεων σε Αττική και υπόλοιπη χώρα αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία για τη δομή του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και για τον ρόλο των εμπλεκομένων ιδιαίτερα των αστυνομικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις