Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τραγωδία στο Μάτι: Στον Εισαγγελέα Δούρου, Ψινάκης και άλλα 18 άτομα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στο Μάτι: Στον Εισαγγελέα Δούρου, Ψινάκης και άλλα 18 άτομα

  Δυόμιση μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας καλεί 20 περίπου άτομα ως υπόπτους για να απολογηθούν μέχρι και για κακουργηματικές κατηγορίες, όπως τέλεση αξιόποινων πράξεων και σοβαρής αμέλειας. Ανάμεσα στα 20 άτομα που έχουν κληθεί είναι ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, η περιφερειάρχης Αττικής […]

 

Δυόμιση μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας καλεί 20 περίπου άτομα ως υπόπτους για να απολογηθούν μέχρι και για κακουργηματικές κατηγορίες, όπως τέλεση αξιόποινων πράξεων και σοβαρής αμέλειας.

Ανάμεσα στα 20 άτομα που έχουν κληθεί είναι ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκη, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας αλλά και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.

Όλοι οι παραπάνω έχουν μηνυθεί από συγγενείς των θυμάτων και σύμφωνα με πληρηφορίες, θα δώσουν εξηγήσεις όχι μόνο για αδικήματα που οι εισαγγελείς εντόπισαν αλλά και για το σύνολο των αδικημάτων που τους καταλογίζουν οι συγγενείς των θυμάτων με τις μηνύσεις τους.

Οι συγγενείς καταλόγιζαν στους μηνυόμενους ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως τελούμενη από υπόχρεο κατά συρροή, έκθεση σε κίνδυνο, εμπρησμό, παράβαση καθήκοντος, παράβαση του νόμου περί αυθαιρέτων κ.ά ακόμη και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Μετά την κλήτευσή τους, οι ύποπτοι θα μεταβούν στους εισαγγελείς προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και αφού οι καταθέσεις τους ολοκληρωθούν οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικών διώξεων και κυρίως για ποια αδικήματα.

Σημειώνεται πως η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη να καλέσει σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου όλους τους καταμηνυθέντες, ανεξαρτήτως της άποψης που έχει η ίδια καταλήξει για τα πρόσωπα και τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις