Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Μπορεί η διαλειμματική νηστεία να θεραπεύσει το διαβήτη;
ΥΓΕΙΑ

Μπορεί η διαλειμματική νηστεία να θεραπεύσει το διαβήτη;

Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει, αφού τρεις ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 κατάφεραν να καταργήσουν τη χορήγησης ινσουλίνης μέσω της διαλειμματικής νηστείας! Τα απίστευτα δεδομένα αποτελούν ευρήματα ενός νέου πειράματος που φιλοξενεί το BMJ Case Reports και παρουσιάζει το πρόγραμμα διαλειμματικής νηστείας που ακολούθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 40-67 ετών. Και οι τρεις ασθενείς έκαναν […]

Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει, αφού τρεις ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 κατάφεραν να καταργήσουν τη χορήγησης ινσουλίνης μέσω της διαλειμματικής νηστείας!

Τα απίστευτα δεδομένα αποτελούν ευρήματα ενός νέου πειράματος που φιλοξενεί το BMJ Case Reports και παρουσιάζει το πρόγραμμα διαλειμματικής νηστείας που ακολούθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 40-67 ετών. Και οι τρεις ασθενείς έκαναν χρόνια χρήση συμπληρωμάτων ινσουλίνης, ενώ είχαν διαγνωστεί και με υπέρταση και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.

Το πρότζεκτ εφαρμόστηκε σε βάθος 10 μηνών, με τους δύο να εφαρμόζουν την πρακτική του fasting μέρα παρά μέρα για ένα 24ωρο και τον τρίτο να εφαρμόζει την 24ωρη νηστεία για τρεις μέρες της εβδομάδας. Τη μέρα της νηστείας οι ασθενείς μπορούσαν να καταναλώνουν υγρά με λίγες θερμίδες και ένα γεύμα ως βραδινό.

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα από την έναρξη της πρακτικής, ο ένας κατάφερε να διακόψει τη λήψη ινσουλίνης μετά από μόλις πέντε μέρες, ενώ οι άλλοι δύο μέσα σε ένα μήνα. Με την ολοκλήρωση του 10μηνου πειράματος, οι δύο άντρες είχαν διακόψει τη λήψη όλων των αντιδιαβητικών φαρμάκων, ενώ ο τρίτος σταμάτησε να παίρνει τα τρία από τα τέσσερα.

Η έρευνα σίγουρα δεν είναι γενικευτική λόγω του περιορισμένου δείγματος, τα αρχικά όμως ευρήματα είναι εξαιρετικά και πολύ θετικά για την εξέλιξη της αντιμετώπισης του διαβήτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις