Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Ζάεφ εξασφάλισε την πολυπόθητη πλειοψηφία – “Κλειδώνει” η αναθεώρηση
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζάεφ εξασφάλισε την πολυπόθητη πλειοψηφία – “Κλειδώνει” η αναθεώρηση

Όπως ανέφερε την Τετάρτη το βράδυ η Σερβική Ραδιοτηλεόραση, επικαλούμενη πληροφορίες από το σκοπιανό κανάλι ALSAT-M, ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τον «μαγικό αριθμό» των 80 βουλευτών που χρειάζεται στη Βουλή για την αναθεώρηση του σκοπιανού συντάγματος. Σύμφωνα μάλιστα με το αλβανόφωνο ΑLSAT-M 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO -DPMNE φέρονται να προσχώρησαν […]

Αποτέλεσμα εικόνας για ζαεφ

Όπως ανέφερε την Τετάρτη το βράδυ η Σερβική Ραδιοτηλεόραση, επικαλούμενη πληροφορίες από το σκοπιανό κανάλι ALSAT-M, ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τον «μαγικό αριθμό» των 80 βουλευτών που χρειάζεται στη Βουλή για την αναθεώρηση του σκοπιανού συντάγματος.

Σύμφωνα μάλιστα με το αλβανόφωνο ΑLSAT-M 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO -DPMNE φέρονται να προσχώρησαν στο στρατόπεδο των συνταγματικών αλλαγών. Το κανάλι Τelma είχε αναφέρει ότι έξι βουλευτές του VMRO – DPMNE συζητούν με την κυβερνητική πλειοψηφία για συνταγματική αναθεώρηση.

Αισιόδοξος ότι θα επιτύχει τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή (άρα και την πλειοψηφία των 80 βουλευτών) εμφανίστηκε σε Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών, στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, την ώρα που άρχιζε η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας στη σκοπιανή Βουλή, για να ξεκινήσει η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών, θεωρείται η ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

Αν δεν τα καταφέρει, να συγκεντρώσει τους 80 βουλευτές σε σύνολο 120 όλα δείχνουν ότι στις 25 Νοεμβρίου ή το αργότερο στις 2 Δεκεμβρίου θα πρέπει να στηθούν κάλπες και πρακτικά αυτό σημαίνει πως όλες οι εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας θα μετατεθούν για πολύ αργότερα, ίσως προς το τέλος Απριλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις