Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στην Αθήνα σήμερα ο Σταϊνμάιερ – Έκοψαν από πριν τον “βήχα” για τις γερμανικές αποζημιώσεις
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα σήμερα ο Σταϊνμάιερ – Έκοψαν από πριν τον “βήχα” για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα για διήμερη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Το προεδρικό ζεύγος θα βρίσκεται στη χώρα μας Πέμπτη και Παρασκευή. Σήμερα ο κ.  Σταϊνμάιερ θα συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αύριο του ζευγάρι θα επισκεφτεί την αρχαία Μεσσήνη. Χθες ο γερμανικός Τύπος, συγκεκριμένα […]

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα για διήμερη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Το προεδρικό ζεύγος θα βρίσκεται στη χώρα μας Πέμπτη και Παρασκευή.

Σήμερα ο κ.  Σταϊνμάιερ θα συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αύριο του ζευγάρι θα επισκεφτεί την αρχαία Μεσσήνη.

Χθες ο γερμανικός Τύπος, συγκεκριμένα η Bild, έγραφε πως η Ελλάδα θα θέσει επί τάπητος το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Το θέμα των γερμανικών πολιτικών αποζημιώσει θέτει με κάθε ευκαιρία ο Έλληνας πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, δυστυχώς, έως τώρα μόνον σε εορταστικές εκδηλώσεις σε χωριά που βίωσαν τις ωμότητες των Ναζί. Πιστεύω ότι η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου είναι μια καλή ευκαιρία, να αποσαφηνιστεί το θέμα αυτό όχι μόνον με δημόσιες δηλώσεις, αλλά και προσωπικά μεταξύ των δύο προέδρων. Η έκθεσή μας και το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων δεν βασίζονται στην κερδοσκοπία ή σε εκτιμήσεις, αλλά σε επίσημα έγγραφα. Και για μας δεν υπάρχει προθεσμία παραγραφής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων».

H απάντηση δεν άργησε να έρθει, με το Βερολίνο δια στόματος Στέφεν Ζάιμπερτ να τονίζει ότι το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί οριστικά, νομικά και πολιτικά.

«Έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα πραγματικά πολλές φορές. Η θέση μας είναι ότι το ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί. Σε αυτήν την θέση δεν έχει αλλάξει κάτι. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης», απάντησε ο Ζάιμπερτ.

Ο Γερμανός αξιωματούχος ρωτήθηκε και για το εάν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ ελληνικής και πολωνικής κυβέρνησης, για τη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από το Βερολίνο.

«Ειλικρινά, δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό. Θα αποτελούσε και έκπληξη εάν είχα πληροφορίες για πιθανές συνεννοήσεις μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας. Δεν τις έχω», απάντησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις