Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Το Τango του Σλάβομιρ Μρόζεκ, μια “προειδοποίηση” για την ανθρωπότητα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Τango του Σλάβομιρ Μρόζεκ, μια “προειδοποίηση” για την ανθρωπότητα

Το θέατρο Olvio παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το Τango του Σλάβομιρ Μρόζεκ, σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά, από τις 29 Οκτωβρίου. Το Tango πρωτοπαίχτηκε στο Βελιγράδι το 1965, ενώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1972 από τον θίασο του Νίκου Κούρκουλου στο θέατρο Αλάμπρα, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Ένα έργο […]

Το θέατρο Olvio παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το Τango του Σλάβομιρ Μρόζεκ, σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά, από τις 29 Οκτωβρίου.

Το Tango πρωτοπαίχτηκε στο Βελιγράδι το 1965, ενώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1972 από τον θίασο του Νίκου Κούρκουλου στο θέατρο Αλάμπρα, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου.

Ένα έργο που μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο που απειλεί την ανθρωπότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. O θρίαμβός του, ωστόσο, οφείλεται στην παράσταση που δόθηκε στη Βαρσοβία από τον θίασο του Έρβιν Άξερ, μία παράσταση που θεωρείται η πραγματική Πρεμιέρα. Η εντύπωση που προκάλεσε η παράσταση αυτή έχει χαρακτηριστεί σαν το πιο εκρηκτικό γεγονός της θεατρικής ιστορίας της Πολωνίας εδώ και μισό αιώνα.

Το Tango είναι ένα πολυσύνθετο έργο ευρείας σημασίας με εντυπωσιακά στέρεη δομή, ολοκληρωμένους χαρακτήρες, γεμάτο ευρήματα, πολύ διασκεδαστικό και γεμάτο κωμικές καταστάσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τango του Σλάβομιρ Μρόζεκ

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Δημήτρης Μαύρος, Μαρία Κωνσταντάρου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Ειρήνη Γρέκα, Νέλη Αλκάδη, Αβραάμ Παπαδόπουλος

Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Πρεμιέρα: Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Εισιτήρια: 
Γενική είσοδος στο ταμείο: 15€
Μειωμένο:12€
Προσφορά: έως 20 Οκτωβρίου όλα τα εισιτήρια 10€.
Προπώληση: Viva.gr και στα φυσικά σημεία πώλησης της Viva (κατόπιν τηλεφωνήματος στο 11876) BP, EKO, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, SevenSpots, ΙΑΝΟΣ, Reload και MediaMarkt.

Θέατρο OLVIO
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ.: 210 34 14 118
Ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00- 21:00
www.olviotheater.gr | [email protected] | Facebook: OLVIO.theater

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις