Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στην Ελλάδα απόψε ο Γερμανός Πρόεδρος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα απόψε ο Γερμανός Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανικής αναμένεται να έρθει απόψε στην Ελλάδα, αποδεχόμενος πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο  Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του και πρόκειται να επισκεφτεί την Αθήνα, το παλαιό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Χαϊδαρίου αλλά και την Καλαμάτα, από κοινού με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Σταϊνμάιερ δήλωσε πως αποδέχτηκε την […]

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανικής αναμένεται να έρθει απόψε στην Ελλάδα, αποδεχόμενος πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο  Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του και πρόκειται να επισκεφτεί την Αθήνα, το παλαιό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Χαϊδαρίου αλλά και την Καλαμάτα, από κοινού με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Σταϊνμάιερ δήλωσε πως αποδέχτηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη χαρά, καθώς με τον Έλληνα ομόλογο του τους συνδέει μία «στενή φιλία». Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη επίσκεψη του Γερμανού αξιωματούχου στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο.

Η ατζέντα της επίσκεψης είναι πλούσια, με απώτερο σκοπό τη σύνδεση δύο ιδιαίτερων νοημάτων: από τη μία, ο Σταϊνμάιερ θέλει να τονιστούν οι φιλικές σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας αλλά και η ζωτική σημασία της Ευρώπης. Αυτά τα θέματα πρόκειται να αναπτύξει ενδελεχώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας που θα ακολουθήσει την αγόρευση του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η ελληνική πλευρά αναμένεται να αναφερθεί στις γερμανικές αποζημιώσεις, ζήτημα για το οποίο η γερμανική πλευρά αρνείται να συζητήσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις