Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έφυγε από τη ζωή ο Μυτιληνιός λιμενικός που έσωσε χιλιάδες ζωές (vid)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Μυτιληνιός λιμενικός που έσωσε χιλιάδες ζωές (vid)

  «Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 44 ετών, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο λιμενικός που με αυτοθυσία έσωσε περισσότερους από 5000 πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπήρξε βασικό πρόσωπο στο ντοκιμαντέρ “4.1 miles” της Δάφνης Ματζιαράκη που διεκδίκησε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στα περσινά Όσκαρ. Το ντοκιμαντέρ έκανε γνωστή διεθνώς την αθέατη πλευρά […]

 

«Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 44 ετών, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο λιμενικός που με αυτοθυσία έσωσε περισσότερους από 5000 πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπήρξε βασικό πρόσωπο στο ντοκιμαντέρ “4.1 miles” της Δάφνης Ματζιαράκη που διεκδίκησε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στα περσινά Όσκαρ.

Το ντοκιμαντέρ έκανε γνωστή διεθνώς την αθέατη πλευρά της προσφυγικής κρίσης, δείχνοντας ρεαλιστικά την καθημερινότητα τόσο των προσφύγων όσο και των ανθρώπων του λιμενικού σώματος που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Το φιλμ γνωστοποίησε τη συνεισφορά του ΠΛΣ 602 στη διάσωση των ανθρώπων, αναδεικνύοντας τον κυβερνήτη Παπαδόπουλο σε σύμβολο αλτρουισμού μιας Ελλάδας που παρ’ όλες τις δυσκολίες δεν σταμάτησε στιγμή να αντιμετωπίζει τον συνάνθρωπο σε ανάγκη με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Χαρακτηριστική ήταν η ερώτηση που του είχε απευθύνει ο Βέρνερ Φάινμαν όταν επισκέφτηκε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα τη Μυτιλήνη. «Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» ήταν η περιβόητη ερώτηση, για να λάβει τη συγκλονιστική απάντηση «Περισσότερους από πέντε χιλιάδες».

Μικρασιατικής καταγωγής, ο κυβερνήτης του ΠΛΣ 602 μεγάλωσε στο νησί της Λέσβου και σπούδασε στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων των Οινουσσών. Μετά τη ναυτολόγηση του στο Εμπορικό Ναυτικό μεταπήδησε στο Λιμενικό Σώμα, που υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις