Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Αυγή»: Αλληλοαναιρούνται οι αστυνομικοί για τον Κωστόπουλο
ΕΛΛΑΔΑ

«Αυγή»: Αλληλοαναιρούνται οι αστυνομικοί για τον Κωστόπουλο

Η ομάδα «Ζ» κάνει λόγο για «παθητική αντίσταση» ενώ αντιστρόφως ο η «ΔΙΑΣ» μιλά για «κατάσταση αμόκ» Τις καταθέσεις των επικεφαλής των δύο υπηρεσιών της ΕΛΑΣ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου φέρνει στη δημοσιότητα η Αυγή κάνοντας λόγο για μεταξύ τους αντίφαση. Ο επικεφαλής των δύο αστυνομικών της ομάδας «Ζ» που έφτασαν πρώτοι […]

Η ομάδα «Ζ» κάνει λόγο για «παθητική αντίσταση» ενώ αντιστρόφως ο η «ΔΙΑΣ» μιλά για «κατάσταση αμόκ»

Τις καταθέσεις των επικεφαλής των δύο υπηρεσιών της ΕΛΑΣ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου φέρνει στη δημοσιότητα η Αυγή κάνοντας λόγο για μεταξύ τους αντίφαση.

Ο επικεφαλής των δύο αστυνομικών της ομάδας «Ζ» που έφτασαν πρώτοι στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος καταθέτει ότι «ξεκίνησαν να του δένουν το χέρι από το ΕΚΑΒ αφού του δέσανε το κεφάλι, έκανε μια απότομη κίνηση» προσθέτοντας ότι όταν ο 33χρονος σηκώθηκε, απείλησε με γυαλί και ότι ένας αστυνομικός τον είχε κλοτσήσει γιατί είχε επιτεθεί προηγουμένως σε διασώστη.

«Αυτός είχε πέσει κάτω και κοπανιόταν. Είχε μια παθητική αντίσταση, ήταν σε τρομερή υπερδιέγερση και ένας εκ των υφισταμένων μου του ακινητοποίησε το δεξί πόδι πατώντας το. Έχουμε παθητική αντίσταση. Για αυτό το λόγο του πατήσανε το πόδι, προκειμένου να τον δέσουνε. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο».

Σε αντιδιαστολή, ο επικεφαλής των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στη συνέχεια στο σημείο παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή.

«Η ΔΙΑΣ εμπλέκεται στο συμβάν όπως μου είπαν από το σημείο που ήταν όρθιος, κρατούσε ένα τζάμι και απειλούσε. Μου μεταφέρθηκε, επίσης, ότι δεν μπορούσαν να τον διαχειριστούν εύκολα γιατί ήταν σε αμόκ, είχε πολλά αίματα και παρά τις προσπάθειες του διασώστη, δεν μπορούσε ούτε καν να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες αφού κρατούσε ένα σπασμένο τζάμι» κατέθεσε, σύμφωνα με την Αυγή, ο εν λόγω αστυνομικός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις