Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κοιτάτε αλλά δεν αγγίζετε: Με το… κιλό θα καβαλάνε τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης οι τουρίστες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοιτάτε αλλά δεν αγγίζετε: Με το… κιλό θα καβαλάνε τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης οι τουρίστες

Τα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη είναι πλέον διάσημα σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις μετά από καταγγελίες για κακοποίηση που υφίστανται στον βωμό του τουρισμού Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, στο εξής θα απαγορεύεται να τα καβαλάνε οι υπέρβαροι τουρίστες. Την απόφαση έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέροντας πως τα τετράποδα αποκτούν […]

Τα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη είναι πλέον διάσημα σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις μετά από καταγγελίες για κακοποίηση που υφίστανται στον βωμό του τουρισμού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, στο εξής θα απαγορεύεται να τα καβαλάνε οι υπέρβαροι τουρίστες.

Την απόφαση έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέροντας πως τα τετράποδα αποκτούν ανοικτές πληγές και τραυματίζονται στην σπονδυλική στήλη, όταν αναγκάζονται επί ώρες να κoυβαλούν υπέρβαρους.

Εκτός αυτού, τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν φορτία βαρύτερα των 100 κιλών, ενώ στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να διασφαλίζουν την καλή κατάσταση της υγείας των ζωντανών καθώς και να μεριμνούν για την παροχή όλων των απαραίτητων εφοδίων στους χώρους αναμονής τους.

Στην απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρησιμοποίηση άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων καθώς και θηλυκών την περίοδο της εγκυμοσύνης τους.

Θα πρέπει επίσης να παρέχεται ακόμη η κατάλληλη ποσότητα τροφής και καθαρού νερού.

Η απόφαση απαγορεύει στους υπέρβαρους τουρίστες να καβαλάνε τα γαϊρουράκια στη Σαντορίνη.

Ο Βρετανικός ιστότοπος πέρα από την απόφαση του Υπουργείου, μίλησε ξανά και για την κατάσταση που επικρατούσε το καλοκαίρι στο νησί όπου πολλά γαϊδουράκια υπόκεινται σε βασανιστήρια.

Συγκεκριμένα, τα τετράποδα όλο το καλοκαίρι υποχρεούνταν να κάνουν 20λεπτη διαδρομή από το λιμάνι στα Φηρά και το αντίστροφο, έχοντας φορτωμένα στην πλάτη τους τουρίστες, κάτω από τον καυτό ήλιο για 10 ώρες κάθε μέρα.

Τέλος παρά την παραπάνω απόφαση, διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων συνεχίζουν και αντιδρούν.

Πολλοί είναι μάλιστα οι ακτιβιστές που αναφέρουν πως παρά την απόφαση τίποτα δεν θα αλλάξει στο νησί και πως υπάρχει ακόμη«πολύς δρόμος» για να σταματήσουν τα γαϊδουράκια να υποφέρουν.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση γιατί ο σκοπός ήταν να φέρουμε πράγματα στο φως και να ξεκινήσουμε μία συνομιλία. Ωστόσο ο στόχος μας δεν είναι να βελτιώσουμε την ζωή των «δούλων», είναι να τα απελευθερώσουμε εξ’ ολοκλήρου», ανέφερε η ακτιβίστρια Μαρία Σκούρτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις