Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Σημαντική ανακάλυψη στη Φλόριντα για τον αυτισμό
ΥΓΕΙΑ

Σημαντική ανακάλυψη στη Φλόριντα για τον αυτισμό

Καλά νέα για την  κατανόηση και την αντιμετώπιση του φάσματος του αυτισμού έρχονται από την επιστημονική κοινότητα της Φλόριντα. Πρόκειται για τη δημιουργία φαρμάκου που καταστέλλει ένζυμο υπεύθυνο για την έλλειψη σεροτονινής σε αυτιστικούς ενήλικες. Η έρευνα  έγινε σε ποντίκια, γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να έχουν αυτισμό, αλλά τα αποτελέσματα αποτελούν θετική ένδειξη για να […]

Καλά νέα για την  κατανόηση και την αντιμετώπιση του φάσματος του αυτισμού έρχονται από την επιστημονική κοινότητα της Φλόριντα. Πρόκειται για τη δημιουργία φαρμάκου που καταστέλλει ένζυμο υπεύθυνο για την έλλειψη σεροτονινής σε αυτιστικούς ενήλικες.

Η έρευνα  έγινε σε ποντίκια, γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να έχουν αυτισμό, αλλά τα αποτελέσματα αποτελούν θετική ένδειξη για να βρεθεί μία θεραπεία και για τους ανθρώπους.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Florida Atlantic εργάζονται πάνω σε αυτό το ζήτημα τα τελευταία 25 χρόνια. Αρχικά, ανακάλυψαν ότι τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού έχουν μία γενετική μετάλλαξη που επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης, της ένωσης δηλαδή που επηρεάζει το αίσθημα της χαράς .Στη συνέχεια, οι επιστήμονες βρήκαν ότι ένα ένζυμο απορροφά τη σεροτονίνη σε μεγάλο βαθμό στους εγκεφάλους των αυτιστικών.

Το φάρμακο που ανέπτυξαν καταστέλλει αυτό το ένζυμο και λειτουργεί σαν αντικαταθλιπτικό. Τα ποντίκια με αυτισμό παρουσίασαν βελτίωση στην κοινωνική συμπεριφορά τους μέσα σε μία εβδομάδα και η φυσιολογία του εγκεφάλου τους ήταν σχεδόν ίδια με αυτή των κανονικών ποντικιών.

Οι πραγματικές αιτίες τις ασθένειες δεν είναι εντελώς γνωστές και οι τρόποι αντιμετώπισης μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν την ψυχοθεραπεία και σε ορισμένες περιπτώσεις τα αντιψυχωτικά φάρμακα.

Η νέα αυτή θεραπεία απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες που έχουν βαριά συμπτώματα αυτισμού, τα οποία δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν μία κανονική ζωή και να λειτουργήσουν ενεργά στην κοινωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις