Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ανακαλύφθηκε γονίδιο υπεύθυνο για στυτική δυσλειτουργία
ΥΓΕΙΑ

Ανακαλύφθηκε γονίδιο υπεύθυνο για στυτική δυσλειτουργία

Ανακαλύφθηκε από επιστημονική ομάδα στις ΗΠΑ  περιοχή του ανθρωπίνου γονιδιώματος, η οποία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, δηλαδή της αδυναμίας ενός άνδρα να έχει επαρκή στύση κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ένας γενετικός παράγοντας κινδύνου για το εν λόγω πρόβλημα, γεγονός που πιθανώς ανοίγει το δρόμο […]

Ανακαλύφθηκε από επιστημονική ομάδα στις ΗΠΑ  περιοχή του ανθρωπίνου γονιδιώματος, η οποία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, δηλαδή της αδυναμίας ενός άνδρα να έχει επαρκή στύση κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ένας γενετικός παράγοντας κινδύνου για το εν λόγω πρόβλημα, γεγονός που πιθανώς ανοίγει το δρόμο για νέες θεραπείες εκείνων των ανδρών που δεν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες θεραπείες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Έρικ Γιόργκενσον του ερευνητικού ιατρικού κέντρου Kaiser Permanente της Βόρειας Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 380.000 άνδρες.

Εντόπισαν μια γενετική περιοχή κοντά στο γονίδιο SIM1, η οποία εμφανίζει σημαντική συσχέτιση με τη στυτική δυσλειτουργία (αύξηση κινδύνου 26% για όσους έχουν τον συγκεκριμένο γενετικό παράγοντα στο DNA τους) και αυτό άσχετα με άλλους παράγοντες που μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο άτομο (π.χ. παχυσαρκία).

Το εν λόγω γονίδιο διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση του βάρους και στη σεξουαλική λειτουργία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις