Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Συμφωνία” Μητσοτάκη-Γαβρόγλου για τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Συμφωνία” Μητσοτάκη-Γαβρόγλου για τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

«Ευχάριστη είδηση» χαρακτήρισε ο Κώστας Γαβρόγλου τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων Ιστορίας, ο υπουργός απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: “Ο κύριος Μητσοτάκης, χθες από την Άρτα, ανέτρεψε πλήρως τη μέχρι τώρα άποψή του για τις συνέργειες. Πράγματι έκανε […]

«Ευχάριστη είδηση» χαρακτήρισε ο Κώστας Γαβρόγλου τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων Ιστορίας, ο υπουργός απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: “Ο κύριος Μητσοτάκης, χθες από την Άρτα, ανέτρεψε πλήρως τη μέχρι τώρα άποψή του για τις συνέργειες. Πράγματι έκανε χθες μια δήλωση που λέει ότι, παρ’ όλες τις ενστάσεις που έχει, αυτή είναι μια πορεία που άρχισε και θα πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό είναι μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ελπίζω να μην έχει σχέση με τον τόπο, διότι όντως το ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν μια εξαιρετική συνεργασία. Επιμένω ότι είναι μια ευχάριστη είδηση και ελπίζω και οι βουλευτές της Ν.Δ. να ακολουθήσουν τον αρχηγό τους στην αλλαγή πλεύσης 180 μοιρών”.

Η εν λόγω δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Άρτα και είναι η εξής:

Έχω εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις μου για την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε τόσο σημαντικές παρεμβάσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Θα χρειαζόταν πολύ πιο λεπτομερή επεξεργασία για να προχωρήσει κανείς σε μία τέτοια κίνηση. Η ευθεία απάντηση είναι ότι δεν θα αντιστρέψουμε αυτή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, διότι δεν πιστεύω στη λογική του ράβε ξήλωνε. Και, εν πάση περιπτώσει, τα παιδιά, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στα Τ.Ε.Ι. -ενοποιημένα πια τώρα με την ιδιότητα ενός Πανεπιστημίου Ηπείρου- δεν φταίνε σε τίποτα και δεν μπορεί κάθε Κυβέρνηση να αλλάζει πράγματα τα οποία έγιναν από την προηγούμενη, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την πραγματικότητα.”

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις