Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης εναντίον Σαλβίνι σε φόντο αντισυστημικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης εναντίον Σαλβίνι σε φόντο αντισυστημικό

Ο γαλλο-ιταλικός ακροδεξιός συνασπισμός των  Ματέο Σαλβίνι και Μαρίν Λεπέν σχολιάστηκε πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι από τη λίστα των σχολιαστών δε θα μπορούσε να λείπει και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είναι γνωστός για τις καυστικές του τοποθετήσεις μέσα από την πλατφόρμα του Twitter. Ο πρώην Υπουργός φρόντισε να «στολίσει» για τα καλά […]

Ο γαλλο-ιταλικός ακροδεξιός συνασπισμός των  Ματέο Σαλβίνι και Μαρίν Λεπέν σχολιάστηκε πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι από τη λίστα των σχολιαστών δε θα μπορούσε να λείπει και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είναι γνωστός για τις καυστικές του τοποθετήσεις μέσα από την πλατφόρμα του Twitter. Ο πρώην Υπουργός φρόντισε να «στολίσει» για τα καλά τον Ιταλό αντιπρόεδρο, αναφερόμενος κυρίως στο αντισυστημικό προφίλ που επιχειρεί να περάσει ο Σαλβίνι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βαρουφάκης έγραψε σε tweet:

«Ματέο Σαλβίνι, ναι, η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Κι εσείς δεν είστε ο αντι-συστημικός που παριστάνετε. Μαζί με τη Λε Πεν προσφέρετε άλλοθι στο αυταρχικό κατεστημένο να συνεχίζει τις καταστροφικές για την πλειοψηφία πολιτικές. Θα μας βρείτε μπροστά σας παντού

Μάλιστα, ο ιδρυτής του ΜεΡΑ25 ανήρτησε το ίδιο κείμενο τόσο στα αγγλικά όσο και στα ιταλικά, με τα διεθνή παραρτήματα του κινήματος να αναδημοσιεύουν τις αναρτήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας, Σαλβίνι και Λεπέν προχώρησαν σε κοινή έναρξη της προεκλογικής τους εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές του 2019, καταγγέλλοντας παράλληλα το «μπούνκερ των Βρυξελλών» και τις αντίστοιχες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις