Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο πανεύκολος τρόπος να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά του πλυντηρίου
PLUS

Ο πανεύκολος τρόπος να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά του πλυντηρίου

Αν θέλετε να μην μυρίζει το πλυντήριο καλό είναι να αφήνετε την πόρτα του κάδου ανοιχτή. Έτσι η υγρασία θα εξατμιστεί και θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να αναπτυχθούν βακτήρια. Τι θα χρειαστείτε: ¼ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα, ¼ του φλιτζανιού νερό, 2 φλιτζάνια ξύδι, καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, σφουγγάρι και πανάκια Ξεκινήστε καθαρίζοντας όλες […]

Αν θέλετε να μην μυρίζει το πλυντήριο καλό είναι να αφήνετε την πόρτα του κάδου ανοιχτή.

Έτσι η υγρασία θα εξατμιστεί και θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να αναπτυχθούν βακτήρια.

Τι θα χρειαστείτε: ¼ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα, ¼ του φλιτζανιού νερό, 2 φλιτζάνια ξύδι, καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, σφουγγάρι και πανάκια

Ξεκινήστε καθαρίζοντας όλες τις εξωτερικές επιφάνειες με το καθαριστικό συμπεριλαμβανομένων του πάνω μέρους, των πλευρών του πλυντηρίου και του τζαμιού του κάδου.

Έπειτα προχωρήστε και καθαρίστε το εσωτερικό του κάδου και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φτάσετε.

Αναμίξετε το νερό με τη σόδα και ρίξτε το μείγμα στο δοχείο που μπαίνει το απορρυπαντικό. Βάλτε έναν μεγάλο κύκλο πλύσης στην μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση κλείστε το πλυντήριο και αφαιρέστε τη θήκη του απορρυπαντικού. Ξεπλύντε τη με ζεστό νερό και αφήστε τη να στεγνώσει.

Στο μεταξύ τρίψτε το λάστιχο που βρίσκεται γύρω από τον κάδο με ξύδι και αφήστε το να κάτσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε το με ένα πανί ή με χαρτί κουζίνας.

Σε αυτό το σημείο η μυρωδιά κατά πάσα πιθανότητα έχει εξαφανιστεί. Αν θέλετε όμως να είστε 100% σίγουροι ρίξτε ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού και βάλτε άλλη μία πλύση. Πλέον μπορείτε να βάλετε κανονική πλύση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις