Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το 55% των Βέλγων θεωρεί επιεική τη μεταχείριση των μεταναστών
ΚΟΣΜΟΣ

Το 55% των Βέλγων θεωρεί επιεική τη μεταχείριση των μεταναστών

Πολύ επιεικής θεωρείται η αντιμετώπιση των μεταναστών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο Βέλγιο. Το 55% των Βέλγων θεωρώντας επιεική τη διαχείριση των μεταναστών που περνούν από τη χώρα κατευθυνόμενοι προς τη Μεγάλη Βρετανία επιθυμεί πιο αυστηρές λύσεις, με το 41% μάλιστα να εγκρίνει τον εγκλεισμό των οικογενειών, όπως προβάλλει σήμερα ο βελγικός Τύπος. Η […]

Πολύ επιεικής θεωρείται η αντιμετώπιση των μεταναστών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο Βέλγιο. Το 55% των Βέλγων θεωρώντας επιεική τη διαχείριση των μεταναστών που περνούν από τη χώρα κατευθυνόμενοι προς τη Μεγάλη Βρετανία επιθυμεί πιο αυστηρές λύσεις, με το 41% μάλιστα να εγκρίνει τον εγκλεισμό των οικογενειών, όπως προβάλλει σήμερα ο βελγικός Τύπος.

Η εφημερίδα Le Soir σημειώνει, στο κύριο άρθρο της, ότι οι Βέλγοι δεν ξεφεύγουν από το κίνημα που «βλέπει τον άλλο ως κίνδυνο» και ζητά την κράτησή του ή την απώθησή του έξω από τα σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με το έντυπο, το προσφυγικό ζήτημα αναδύεται ως πρωταρχικής σημασίας ανησυχία για την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Παράλληλα, η εφημερίδα αφορίζει τον ρατσιστικό λόγο, όπως αυτός εκφέρεται από τον Σαλβίνι ή τον Όρμπαν, προκρίνοντας την ανάγκη να καταπολεμηθεί από την πολιτική σφαίρα, πράγμα που απαιτεί μεγάλο θάρρος και λεπτούς χειρισμούς από πλευράς των μη λαϊκιστικών και μη εξτρεμιστικών κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολιτικές αρχές καλούνται να διευθετήσουν τα προβλήματα χωρίς να τα διογκώσουν, αποφεύγοντας την απλουστευτική προσέγγιση και την εκμετάλλευση των μεταναστών για την ψηφοθηρικούς λόγους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις