Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκκένωση οικισμού στην Κέρκυρα λόγω πυρκαγιάς
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκκένωση οικισμού στην Κέρκυρα λόγω πυρκαγιάς

Ο οικισμός Βίγγλα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων ακριβώς πάνω από το θαλάσσιο στενό που χωρίζει την Κέρκυρα με την Αλβανία, εκκενώνεται αυτήν την στιγμή. Ειδικότερα, η πυροσβεστική σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις, προβαίνουν στην άμεση εκκένωση του οικισμού, καθώς εξελίσσεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι πάνω από την παραλία στην Κουλούρα. […]

Ο οικισμός Βίγγλα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων ακριβώς πάνω από το θαλάσσιο στενό που χωρίζει την Κέρκυρα με την Αλβανία, εκκενώνεται αυτήν την στιγμή. Ειδικότερα, η πυροσβεστική σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις, προβαίνουν στην άμεση εκκένωση του οικισμού, καθώς εξελίσσεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι πάνω από την παραλία στην Κουλούρα.

Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, πύραρχου Ρίζου Ανδρέα, «η Πυροσβεστική προβαίνει προληπτικά στη συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς ο οικισμός βρίσκεται πολύ κοντά στη φωτιά».

Παρούσα στην περιοχή είναι μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, καθώς καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η πυρκαγιά. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ο δήμος και η Περιφέρεια με υδροφόρες. Επίσης αναμένονται πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «καναντέρ» από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις