Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Με αλεξίπτωτο πλαγιάς «προσγειώθηκε» 25χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος»
ΕΛΛΑΔΑ

Με αλεξίπτωτο πλαγιάς «προσγειώθηκε» 25χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος»

Του Πέτρου Καρσιώτη Με… αλεξίπτωτο πλαγιάς «προσγειώθηκε» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», 25χρονη Βραζιλιάνα, η οποία μετέφερε περισσότερα από έξι κιλά κοκαΐνης! Έδινε την εντύπωση της αθλήτριας Η κοπέλα από τη Βραζιλία, που προσπαθούσε να δώσει στους υπευθύνους των ελέγχων απ’ όπου περνούσε την εικόνα αθλήτριας, που σκόπευε να αθληθεί με το αλεξίπτωτο, συνελήφθη τελικά από […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με… αλεξίπτωτο πλαγιάς «προσγειώθηκε» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», 25χρονη Βραζιλιάνα, η οποία μετέφερε περισσότερα από έξι κιλά κοκαΐνης!

Έδινε την εντύπωση της αθλήτριας

Η κοπέλα από τη Βραζιλία, που προσπαθούσε να δώσει στους υπευθύνους των ελέγχων απ’ όπου περνούσε την εικόνα αθλήτριας, που σκόπευε να αθληθεί με το αλεξίπτωτο, συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι κατάλαβαν ότι το αλεξίπτωτο δεν ήταν και τόσο… αθώο!

Αποφάσισαν έλεγχο του αλεξίπτωτου

Έτσι την κάλεσαν για πιο λεπτομερή έλεγχο του αλεξίπτωτου στον ειδικό χώρο του αεροδρομίου.

Το καρτέλ της κόκας είχε δημιουργήσει κρύπτες

Ερευνώντας την εσωτερική πλευρά του, σε διαμορφωμένες από τους εγκεφάλους του καρτέλ, που κρύβονται πίσω από την αποστολή των παραισθήσεων, βρήκαν έξι συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνης, προέλευσης Λατινικής Αμερικής, βάρους έξι κιλών και 705 γραμμαρίων.

Από Ρίο ντε Τζανέιρο μέσω Ρώμης στην Αθήνα

Όπως διαπίστωσαν η Βραζιλιάνα είχε φθάσει στο αεροδρόμιο των Σπάτων, μέσω Ρώμης, έχοντας ξεκινήσει το αεροπορικό ταξίδι από το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Μετρητά κι ένα τηλέφωνο

Στην κατοχή της 25χρονης κοπέλας,  βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το τηλεφώνημα που δεν έγινε

Στο τηλέφωνο, όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, με εντολή των βαρόνων της κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική, θα περίμενε συγκεκριμένη κλήση, από άγνωστο στην ίδια πρόσωπο, για το σημείο, στο οποίο θα άφηνε την κοκαΐνη.

Σε κεντρικά ξενοδοχεία

Συνήθως όταν τα «βαποράκια» των καρτέλ καταφέρνουν να περάσουν αλώβητα τους ελέγχους του αεροδρομίου, καταλήγουν σε  κεντρικά ξενοδοχεία.

Καταλήγουν σε ξενοδοχεία

Όταν οι υποψήφιοι παραλήπτες πιστοποιήσουν από την παρακολούθηση ότι όλα έχουν «πάει καλά», τότε μόνο έρχονται σε επαφή για την παραλαβή της κοκαΐνης και της διοχέτευσής της στους πελάτες.

Ευρύτερο κύκλωμα της Λατινικής Αμερικής

Από την μεθοδολογία της δράσης της, αναφέρει σε ανακοίνωση η Αστυνομία, καθώς και από την κατασχεθείσα ποσότητα, εξετάζεται το ενδεχόμενο η ανωτέρω αλλοδαπή να αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς τη Χώρας μας.

Άγνωστος ο υποψήφιος παραλήπτης

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ο υποψήφιος παραλήπτης της τεράστιας ποσότητας της κοκαΐνης, παραμένει άγνωστος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις