Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίθεση Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία και Σκοπιανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία και Σκοπιανό

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι «με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε! Ποτέ!». Για το Σκοπιανό είπε ότι «δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας». «Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι ΔΕΝ μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα. Γιατί; Γιατί […]

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι «με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε! Ποτέ!». Για το Σκοπιανό είπε ότι «δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας». «Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι ΔΕΝ μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα. Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο “μακεδόνες”… Και επί πλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την ελληνική πλευρά και το ΟΝΟΜΑ της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας “Μακεδόνων” και την αναγνώριση “Μακεδονικής γλώσσας” και την αναγνώριση “Μακεδονικής ταυτότητας. Τους τα έδωσαν όλα», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς και αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα, ενώ προέβλεψε αναταραχή στα Βαλκάνια:

«Η συμφωνία πυροδοτεί νέες εκρήξεις. Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι… Αλβανοί! Γιατί διευκολύνει τη “μεγάλη Αλβανία”! Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη! Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου. Η ΝΔ λοιπόν, όπως έχει επανειλημμένως διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία.

Ούτε ως κυβέρνηση, ούτε ως αντιπολίτευση. Τελεία και παύλα… Όπως ήλθαν τα πράγματα βέβαια, δεν ξέρω αν θα φτάσει τελικά ως την Ελληνική Βουλή – πάντως εμείς ΔΕΝ θα την ψηφίσουμε… Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε “Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα”. Γιατί τότε θα νομιμοποιούσαμε το Σκοπιανό αλυτρωτισμό μέσα στην ίδια τη χώρα μας. Ούτε μπορούμε να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να διαπραγματευθούμε με τα Σκόπια τη μελλοντική τους ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη. Το καλύτερο – για όλους, πια – είναι να συμβεί αυτό που είπε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην προχωρήσουν οι Πρέσπες και να αρχίσει η διαπραγμάτευση μεταξύ μας από την αρχή».

Για την οικονομία ο Αντώνης Σαμαράς είπε:

-οι αγορές δεν μας δανείζουν,

-το χρηματιστήριο της Ελλάδας καταρρέει,

-τον Προϋπολογισμό μας πρέπει να τον εγκρίνουν οι δανειστές μας μέχρι κεραίας,

-αντί να μας αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης, απειλούν να μας υποβαθμίσουν, όπως έγινε προχθές με τη Μoody’s

-η ανάπτυξη της οικονομίας μας αντί να επιταχύνεται επιβραδύνεται!. Ο Τσίπρας στοίχισε 100 δισεκατομμύρια στη χώρα! Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015… Η Τρόϊκα ζήτησε κι από μας να δημιουργηθεί το περιβόητο “υπερταμείο”. Το αρνηθήκαμε κατηγορηματικά ως προσβολή στην χώρας μας. Μετά από λίγο έπαψαν να επιμένουν. Ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και του το επέβαλαν… Η Τρόικα δεν διανοήθηκε ποτέ να ζητήσει από μας υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια! Ούτε από μας το ζήτησε, ούτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα, που μπήκε σε μνημόνιο. Το ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ και μόνο! Και ο Τσίπρας το υπέγραψε! Και αυτό…».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τσίπρας – Μπαζιάνα, Τζανακόπουλος – Αχτσιόγλου, χαλαροί με τζιν στο Φεστιβάλ Σπούτνικ (pics)

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις