Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: «Δεν θα πέσουμε, ακόμη κι αν φύγει ο Καμμένος»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Δεν θα πέσουμε, ακόμη κι αν φύγει ο Καμμένος»

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνησή του δεν θα πέσει, ακόμη και αν άρει την εμπιστοσύνη του ο Πάνος Καμμένος λόγω συμφωνίας Πρεσπών, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Wall Street Journal». Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: «Η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα επιβιώσει ο συνασπισμός. Όμως αυτό είναι κάτι […]

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνησή του δεν θα πέσει, ακόμη και αν άρει την εμπιστοσύνη του ο Πάνος Καμμένος λόγω συμφωνίας Πρεσπών, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Wall Street Journal». Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: «Η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα επιβιώσει ο συνασπισμός. Όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο εταίρος μου. Δεν θα παίξω παιχνίδια, η συμφωνία θα κυρωθεί τον Μάρτιο. Ο καλύτερος στρατηγικός μας σύμμαχος είναι οι ΗΠΑ. Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος […] αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σχηματίσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ».

Όπως τονίζει η εφημερίδα, «ο κ. Τσίπρας, ο 44χρονος ηγέτης ενός ελληνικού αριστερού κόμματος, που ήταν κάποτε αντίθετος με την αμερικανική εξουσία και το ΝΑΤΟ, οδήγησε σε μια ανεπιτυχή εξέγερση ενάντια στις αυστηρές οικονομικές πολιτικές της ΕΕ το 2015, όταν η Ελλάδα λίγο έλειψε να βγει από το ευρώ. Τώρα ο κ. Τσίπρας, που θεωρείται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως ένας όλο και πιο μετριοπαθής παίκτης, λέει ότι θέλει η Ελλάδα να στηρίξει τις προσπάθειες της Δύσης στα Βαλκάνια».

Παράλληλα η «Wall Street Journal» διευκρινίζει ότι η προσέγγιση Ελλάδας-ΗΠΑ αντανακλάται επίσης στις συνομιλίες για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη χώρα, παραδοσιακά ταμπού για την ελληνική αριστερά. Για τα οικονομικά ο κ. Τσίπρας επαναβεβαίωσε την βούλησή του να μην προβεί σε περικοπή συντάξεων στις αρχές του επόμενου έτους, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς είναι ένα αχρείαστο μέτρο που θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Υποσχέθηκε να διατηρήσει τις συντάξεις και να πείσει τους πιστωτές, αλλά διευκρίνισε ότι η απόφαση «δεν θα είναι μονομερής, θα είναι λογική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επίθεση Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία και Σκοπιανό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις