Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Όριο το 2030 για την ανακοπή της κλιματικής αλλαγής
ΚΟΣΜΟΣ

Όριο το 2030 για την ανακοπή της κλιματικής αλλαγής

Τέσσερις τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, η ενέργεια, η χρήση της γης, οι πόλεις και η βιομηχανία, είναι οι περιοχές στις οποίες η ανθρωπότητα πρέπει να δράσει άμεσα, προκειμένου να ανακόψει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Οι επιστήμονες μάλιστα ότι προειδοποιούν ότι η τελευταία θα έχει καταστεί σοβαρή απειλή για τον πλανήτη ως το 2040, καθώς […]

Τέσσερις τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, η ενέργεια, η χρήση της γης, οι πόλεις και η βιομηχανία, είναι οι περιοχές στις οποίες η ανθρωπότητα πρέπει να δράσει άμεσα, προκειμένου να ανακόψει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Οι επιστήμονες μάλιστα ότι προειδοποιούν ότι η τελευταία θα έχει καταστεί σοβαρή απειλή για τον πλανήτη ως το 2040, καθώς ήδη βρισκόμαστε εκτός στόχου για τη συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Το αντίθετο μάλιστα βαδίζουμε ολοταχώς σε μια αύξηση της τάξης των δύο ακόμη και των τριών βαθμών.

Το φράγμα του 1,5 βαθμού είναι πολύ πιθανό να ξεπερασθεί κάπου το 2030 και μόλις ξεπεραστεί αυτό το όριο, ακόμη και μισός βαθμός Κελσίου επιπλέον θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κινδύνων για ξηρασίες, πλημμύρες, καύσωνες και φτώχεια για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους, τονίζουν σε έκθεσή τους οι επιστήμονες της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC). Οι επιστήμονες τονίζουν πως τελευταία ελπίδα για να πιάνουμε τον στόχο είναι «να γίνουν γρήγορες, ευρείες και άνευ προηγουμένου αλλαγές σε όλες τις πλευρές της κοινωνίας»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις