Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η μάχη των… αρουραίων στο Παρίσι
ΚΟΣΜΟΣ

Η μάχη των… αρουραίων στο Παρίσι

Ότι το Παρίσι συνδέεται με κάποιο τρόπο με τους αρουραίους μας το υπενθυμίζουν τόσο οι «Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκό, όσο και ο Ρεμί, ο αρουραίος σεφ της ταινίας «Ratatouille» της Pixar. Ωστόσο, στο Παρίσι του 2018 οι αρουραίοι δεν συνιστούν λογοτεχνική ανάμνηση, αλλά μια υπαρκτή απειλή, που αποτελεί όχι μόνο υγειονομική βόμβα για την πόλη, […]

Ότι το Παρίσι συνδέεται με κάποιο τρόπο με τους αρουραίους μας το υπενθυμίζουν τόσο οι «Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκό, όσο και ο Ρεμί, ο αρουραίος σεφ της ταινίας «Ratatouille» της Pixar. Ωστόσο, στο Παρίσι του 2018 οι αρουραίοι δεν συνιστούν λογοτεχνική ανάμνηση, αλλά μια υπαρκτή απειλή, που αποτελεί όχι μόνο υγειονομική βόμβα για την πόλη, αλλά έχουν φτάσει στο σημείο να… ροκανίζουν ακόμη και τον θώκο της δημάρχου Ανν Ινταλγκό εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2020.

Μία σειρά από viral βίντεο φέτος δείχνουν τρωκτικά να έχουν κατακλύσει κήπους και σκουπιδοτενεκέδες κατά μήκος του Σηκουάνα, αλλά και σε άλλα διαμερίσματα της πόλης, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα. Η δημοτική αρχή, μάλιστα, επένδυσε 1,5 δισεκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2017 για να αναχαιτίσει την εξάπλωσή τους, ποσό που κρίθηκε και εκ του αποτελέσματος ανεπαρκές.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, έκανε την εμφάνισή του και ένα κίνημα ακτιβιστών που υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των αρουραίων, υποστηρίζοντας πως τα τρωκτικά δεν είναι φορείς ασθενειών, αλλά αντιθέτως συμβάλλουν στην κατανάλωση των απορριμμάτων και είναι… γλυκούλικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όριο το 2030 για την ανακοπή της κλιματικής αλλαγής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις