Γιατί δεν σου πετυχαίνει η πίτσα – Πώς θα την κάνεις, σαν αυτή που τρως έξω

PLUS

Γιατί δεν σου πετυχαίνει η πίτσα – Πώς θα την κάνεις, σαν αυτή που τρως έξω

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Το μυστικό για την τέλεια πίτσα βρίσκεται στη ζύμη Δοκιμάστε αυτήν την πανεύκολη συνταγή και δεν θα χάσετε ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. τσαγιού γάλα 1 και 1/2 φλ. τσαγιού λάδι 1 φακελάκι μαγιά λίγο αλάτι λίγη ζάχαρη χλιαρό νερό (μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη, περίπου […]

07.10.2018 | 17:06

Το μυστικό για την τέλεια πίτσα βρίσκεται στη ζύμη

Δοκιμάστε αυτήν την πανεύκολη συνταγή και δεν θα χάσετε

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. τσαγιού γάλα

1 και 1/2 φλ. τσαγιού λάδι

1 φακελάκι μαγιά

λίγο αλάτι

λίγη ζάχαρη

χλιαρό νερό (μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη, περίπου ένα ποτήρι)

 

 

Για τη σάλτσα:

μισό φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας

4 κ.σ. κέτσαπ

50 ml νερό

ρίγανη

πιπέρι

Τα τυριά, τα αλλαντικά και τα λαχανικά που θα βάλετε από πάνω επιλέξτε τα εσείς ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ορέξεις σας!

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γάλα, το λάδι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε ελαφρά. Έπειτα προσθέστε σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Στο ενδιάμεσο πρέπει να ζυμώνετε λίγο τη ζύμη. Μόλις τη νιώσετε μαλακή στο χέρι σας, σημαίνει ότι είναι έτοιμη! Αφήστε την να φουσκώσει κανένα δεκάλεπτο και στη συνέχεια ανοίξτε την στο πάχος και στο μήκος που θέλετε!

Η σάλτσα δεν θέλει κάποια διαδικασία απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί! Απλώστε τη σάλτσα σας και προσθέστε από πάνω ό,τι τραβάει η όρεξή σας! Ψήστε στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ροδίσει ελαφρά στο πάνω μέρος βγάλτε την και πριν την κόψετε αφήστε την να κρυώσει για ένα δεκάλεπτο! Τόσο απλά!

Exit mobile version