Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το πιο “βρώμικο” λάθος με το πλυντήριο – Γλιτώνεις χρόνο, αλλά γεμίζεις μικρόβια
PLUS

Το πιο “βρώμικο” λάθος με το πλυντήριο – Γλιτώνεις χρόνο, αλλά γεμίζεις μικρόβια

Σχεδόν κάθε νοικοκυρά για να γλιτώσει χρόνο, βάζει τα πανιά που καθαρίζει το σπίτι, μαζί με τα ρούχα στο πλυντήριο Όμως αυτό, πρέπει άμεσα να σταματήσει. Σύμφωνα με την δρ. Lisa Ackerley, ειδική στην υγιεινή, αν βάλεις κάτι γεμάτο βακτήρια στο πλυντήριο, απλά τα κάνεις να πάνε παντού και στα πάντα, εκτός αν κάνεις κάτι για […]

Σχεδόν κάθε νοικοκυρά για να γλιτώσει χρόνο, βάζει τα πανιά που καθαρίζει το σπίτι, μαζί με τα ρούχα στο πλυντήριο

Όμως αυτό, πρέπει άμεσα να σταματήσει.

Σύμφωνα με την δρ. Lisa Ackerley, ειδική στην υγιεινή, αν βάλεις κάτι γεμάτο βακτήρια στο πλυντήριο, απλά τα κάνεις να πάνε παντού και στα πάντα, εκτός αν κάνεις κάτι για να τα σκοτώσεις.

Αλλά δεν είναι μόνο τα πανιά που προκαλούν βακτηριακή μόλυνση. Τα εσώρουχα μπορεί να είναι το «σπίτι» εκατομμυρίων βακτηρίων και Ε. Coli, το οποίο είναι όσο ανθυγιεινό ακούγεται.

Το περιοδικό Woman’s Day προτείνει να ξεχωρίζουμε τα ρούχα πριν τα πλύνουμε. Άλλη πλύση για τα ρούχα και τα εσώρουχα και άλλη για τα πανιά και τα καθαριστικά. Έτσι, αποφεύγεις να λερώσεις τα ρούχα σου ή και να τα καταστρέψεις ακόμα με τα χημικά απορρυπαντικά που μπορεί να έχουν εμποτιστεί στα πανιά.

Όπως και να έχει, τα ρούχα πρέπει να πλένονται σε ζεστό νερό, ώστε να εξοντωθούν τα μικρόβια.

«Οι περισσότεροι πλένουν τα ρούχα τους σε κρύο ή χλιαρό νερό που σκοτώνει το 80% των βακτηρίων», αναφέρει ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Charles Gerba, στο Woman’s Day.

Τέλος, οι πετσέτες της κουζίνας που έρχονται σε επαφή με φαγητό, πρέπει να πλένονται σε βαρύ πρόγραμμα και όχι σε απαλό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις