Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απίστευτο: Δηλώνουν πρώτη κατοικία τη Μάνδρα για να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις
ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Δηλώνουν πρώτη κατοικία τη Μάνδρα για να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις

Αν και η χώρα υπέφερε με άγριο τρόπο εδώ και μια οκταετία από τη δίνη των μνημονίων, οι κακές συνήθειες πολλών εξακολουθούν να υφίστανται. Τελευταίο παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στην Μάνδρα Αττικής, που ακόμα δεν έχει επουλώσει τις πληγές της από τις φονικές πλημμύρες. Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε ότι […]

ΜΑΝΔΡΑ-ΑΤΤΙΚΗΣ.jpg

Αν και η χώρα υπέφερε με άγριο τρόπο εδώ και μια οκταετία από τη δίνη των μνημονίων, οι κακές συνήθειες πολλών εξακολουθούν να υφίστανται.

Τελευταίο παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στην Μάνδρα Αττικής, που ακόμα δεν έχει επουλώσει τις πληγές της από τις φονικές πλημμύρες.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Μάνδρας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι δηλώσεις πρώτης κατοικίας, προκειμένου επιτήδειοι να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις για τους πλημμυροπαθείς.

Φαινόμενα «που δεν τιμούν την ελληνική κοινωνία»

Ανάμεσα μάλιστα στις ευεργετικές διατάξεις για τους πλημμυροπαθείς- είναι και η μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη που ζητούσε ειδική μοριοδότηση μαθητών της Σαμοθράκης για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε:

«Θα σας πω για τη Μάνδρα κάτι το οποίο πολλές φορές δεν μας τιμά ως κοινωνία. Προχωρήσαμε στην ευνοϊκή διάταξη. Ανακαλύπτουμε λοιπόν, ότι υπάρχουν αλλαγές μόνιμης κατοικίας στη διάρκεια αυτού του διαστήματος. Άνθρωποι που ήταν αλλού στα καλά καθούμενα εμφανίζονται ξαφνικά με μόνιμη κατοικία στη Μάνδρα. Λέω λοιπόν ότι υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία μας που κάθε φορά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί μια διάταξη που ο πυρήνας της είναι καλός».

Αναφορικά δε με το αίτημα του κ. Δημοσχάκη ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε πως τα μεγέθη είναι ανόμια και δεν μπορούν να συγκρίνονται καθώς στη Σαμοθράκη το σχολείο έκλεισε για δύο μόλις ημέρες ενώ στη Μάνδρα η ομαλότητα επανήλθε μετά από μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις