Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Εκτοξεύθηκαν” οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου – Πάνω από 1 δις ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Εκτοξεύθηκαν” οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου – Πάνω από 1 δις ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου

  Στα 3,036 δισ. ευρώ εκτοξεύθηκαν στο τέλος Αυγούστου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου από 2,730 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και ιδιώτες αλλά και οφειλές ασφαλιστικών ταμείων κατέγραψαν σημαντική αύξηση. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης, τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, 1,974 δισ. ευρώ […]

 

ΤΡΑ.jpg

Στα 3,036 δισ. ευρώ εκτοξεύθηκαν στο τέλος Αυγούστου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου από 2,730 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και ιδιώτες αλλά και οφειλές ασφαλιστικών ταμείων κατέγραψαν σημαντική αύξηση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης, τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, 1,974 δισ. ευρώ των οφειλών του δημοσίου αφορούσε σε ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων του κράτους, ενώ ποσό 1,062 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Αντίστοιχα, τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 2,730 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,940 δισ. ευρώ ήταν οι οφειλές των κρατικών φορέων, ενώ σε 790 εκατ. ευρώ είχαν διαμορφωθεί οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων αυξήθηκαν από 861 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο σε 876 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις