Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Γεννηματά: “Το τραπεζικό σύστημα δοκιμάζεται – Η κυβέρνηση δεν μπορεί”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεννηματά: “Το τραπεζικό σύστημα δοκιμάζεται – Η κυβέρνηση δεν μπορεί”

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που κατά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, επανέφερε την πρόταση για τη δημιουργία Bad Bank. «Παρά το αφήγημα της Κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου η αστάθεια και η αβεβαιότητα στην οικονομία, υπονομεύουν τις προοπτικές […]

Αποτέλεσμα εικόνας για Φώφη Γεννηματά

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που κατά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, επανέφερε την πρόταση για τη δημιουργία Bad Bank.

«Παρά το αφήγημα της Κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου η αστάθεια και η αβεβαιότητα στην οικονομία, υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας», τόνισε η κυρία Γεννηματά, σημειώνοντας ότι το τραπεζικό σύστημα δοκιμάζεται.

«Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, η Κυβέρνηση δεν μπορεί», επισήμανε, λέγοντας ότι χρειάζεται να διασφαλιστεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος χωρίς την κοινωνική αναταραχή μαζικών πλειστηριασμών. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε την πρόταση του κόμματός της για τη δημιουργία Bad Bank που θα διαχειριστεί τα κόκκινα δάνεια.

Αναλυτικά, η κυρία Γεννηματά δήλωσε:

Παρά το αφήγημα της Κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου η αστάθεια και η αβεβαιότητα στην οικονομία, υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας.

Η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι επενδύσεις δεν έρχονται, τα επιτόκια δανεισμού είναι απαγορευτικά, το τραπεζικό σύστημα δοκιμάζεται.

Υπάρχει έλλειμμα  αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, η Κυβέρνηση δεν μπορεί.
Είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί η ευστάθεια του Τραπεζικού Συστήματος χωρίς την κοινωνική αναταραχή μαζικών πλειστηριασμών.

Η πρότασή μας για την δημιουργία μιας Bad Bank που θα διαχειρισθεί τα κόκκινα δάνεια των Τραπεζών, είναι απόλυτα επίκαιρη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις