Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Βαριά” επίθεση Σαλβίνι σε Γιούνκερ: «Μιλώ μόνο με άτομα που δεν πίνουν» (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Βαριά” επίθεση Σαλβίνι σε Γιούνκερ: «Μιλώ μόνο με άτομα που δεν πίνουν» (vid)

Με σκληρό και αγενή τρόπο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας «Μιλώ μόνο με άτομα που δεν πίνουν», είπε ο Ματέο Σαλβίνι και πρόσθεσε: «Στην Ιταλία, κανείς δεν πιστεύει τις απειλές του Γιούνκερ, ο οποίος παραλληλίζει την χώρα μας με την […]

Με σκληρό και αγενή τρόπο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας

«Μιλώ μόνο με άτομα που δεν πίνουν», είπε ο Ματέο Σαλβίνι και πρόσθεσε: «Στην Ιταλία, κανείς δεν πιστεύει τις απειλές του Γιούνκερ, ο οποίος παραλληλίζει την χώρα μας με την Ελλάδα».

«Συγκρίνοντας την Ιταλία με την Ελλάδα, ο Γιούνκερ εκτοξεύει το σπρεντ. Αυτή του την δήλωση μπορούσε να την αποφύγει. Πριν να ανοίξει το στόμα του, θα έπρεπε να πίνει δυο ποτήρια νερό και να σταματήσει να προχωρεί σε ανύπαρκτες απειλές. Διαφορετικά, θα του ζητήσουμε αποζημίωση», ολοκλήρωσε ο Ματτέο Σαλβίνι.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων έχουν αυξηθεί σημαντικά από την περασμένη εβδομάδα όταν η κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντική ανοδική αναθεώρηση του στόχου για το δημοσιονομικό έλλειμμα τα επόμενα τρία χρόνια, προκαλώντας κριτική από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και άλλους αξιωματούχους.

Ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι η κριτική σε βάρος του ιταλικού προϋπολογισμού από αξιωματούχους της EE αυξάνει το κόστος δανεισμού της χώρας και η κυβέρνηση ίσως ζητήσει οικονομική επανόρθωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις