Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Μαθήματα Πολέμου” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

“Μαθήματα Πολέμου” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Τα “Mαθήματα πολέμου” […] σημείωσαν τεράστια επιτυχία στην Αθήνα φέτος. Η sold-out παράσταση –παραγωγή του μη κερδοσκοπικού φορέα Dramaticus που επικεντρώνεται στη δραματοποίηση της αρχαιοελληνικής ιστορίας–, παρουσιάστηκε στο κοινό τον Μάιο στο πιο γνωστό πολιτιστικό κέντρο της πόλης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου επέστρεψε λόγω υψηλής ζήτησης […]». Αυτά έγραψαν οι Financial Times του Λονδίνου, […]

«Τα “Mαθήματα πολέμου” […] σημείωσαν τεράστια επιτυχία στην Αθήνα φέτος. Η sold-out παράσταση –παραγωγή του μη κερδοσκοπικού φορέα Dramaticus που επικεντρώνεται στη δραματοποίηση της αρχαιοελληνικής ιστορίας–, παρουσιάστηκε στο κοινό τον Μάιο στο πιο γνωστό πολιτιστικό κέντρο της πόλης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου επέστρεψε λόγω υψηλής ζήτησης […]».

Αυτά έγραψαν οι Financial Times του Λονδίνου, σε ολοσέλιδο άρθρο σε πρόσφατη σαββατιάτικη έκδοσή τους, για τα «Μαθήματα πολέμου» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, που σημείωσαν τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία,  τόσο την προηγούμενη όσο και τη φετινή σεζόν.

Όσοι δεν πρόλαβαν να δουν αυτή την εξαιρετική παραγωγή που αναδεικνύει την επικαιρότητα των μηνυμάτων της Ιστορίας του Θουκυδίδη, έχουν τώρα την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν στο Μέγαρο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Συγκεκριμένα, τα «Μαθήματα πολέμου», μετά την παρουσίασή τους έως την Κυριακή 30/9 (ώρα έναρξης 21.00) στο Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, επιστρέφουν στον ίδιο χώρο στις 6, 13, 20 & 27/11 (κάθε Τρίτη) καθώς και στις 3, 11 & 18/12. Η προπώληση για τις παραστάσεις του Νοεμβρίου και του Νοεμβρίου έχει ήδη αρχίσει.

Η παράσταση διαρκεί 75 λεπτά. Πριν από τις παραστάσεις, σύντομη εισαγωγική ομιλία από την Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.

Συντελεστές

Κείμενο-Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Ιστορικός σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή

Βοηθός σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Καραμήτρου

Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου

Συμμετέχουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Aurora Marion, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Ανδρέας Καρτσάτος, Κώστας Νικούλι, Κατερίνα Πατσιάνη

Tιμές εισιτηρίων

10 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € (γενική είσοδος)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις