Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σέρρες: Με παρελθόν ο καθηγητής – Του είχαν όμως απλώς…τραβήξει το αυτάκι
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Με παρελθόν ο καθηγητής – Του είχαν όμως απλώς…τραβήξει το αυτάκι

Γνωστή στο ΤΕΙ Σερρών φαίνεται ότι ήταν η δράση του καθηγητή που συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς για χρηματισμό από φοιτητές προκειμένου να τους περνάει σε μαθήματα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης στο παρελθόν είχαν υπάρξει ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω πανεπιστημιακού που είχαν καταλήξει τον Μάρτιο του […]

Αποτέλεσμα εικόνας για τει σερρών

Γνωστή στο ΤΕΙ Σερρών φαίνεται ότι ήταν η δράση του καθηγητή που συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς για χρηματισμό από φοιτητές προκειμένου να τους περνάει σε μαθήματα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης στο παρελθόν είχαν υπάρξει ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω πανεπιστημιακού που είχαν καταλήξει τον Μάρτιο του 2015 σε έγγραφη επίπληξη.

«Όταν πρέπει τα παιδιά να έρθουν να καταθέσουν, δεν εμφανίζονται» πρόσθεσε ο κ. Χασάπης επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί τότε έγινε μόνο έγγραφη επίπληξη.

Η υπόθεση με τον συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ήρθε ξανά στη δημοσιότητα μετά από έγγραφο που έστειλε τον Φεβρουάριο ο Συνήγορος του Πολίτη.

«Το Μάιο ήρθαν εδώ από τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ και πήραν στοιχεία» είπε ο κ. Χασάπης στο RealFM Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να πιστεύω ότι η υπόθεση θα κλείσει. Αν ευσταθούν οι κατηγορίες, τότε θα πρέπει να του επιβληθεί η αυστηρότερη τιμωρία» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης ο κ. Χασάπης είπε ότι ο συλληφθείς κατηγορείται ότι «έστελνε παιδιά που δυσκολεύονταν σε κάποιο “φροντιστήριο”. Και εκεί αφού πλήρωναν περνούσαν τα μαθήματα. Το 2015 έλεγαν ότι ίδιος ζητούσε χρήματα και δεν μιλούσαν για “φροντιστήριο”» ενώ για τις καταγγελίες ότι ζητούσε και σεξ από φοιτήτριες ο κ. Χασάπης αρκέστηκε στο ότι τις έχει ακούσει αλλά δεν έχει κάτι συγκεκριμένο.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη οι φοιτητές είτε έδιναν χρήματα για να περνούν μαθήματα είτε υποχρεώνονταν να κάνουν πρακτική άσκηση χωρίς αμοιβή σε συγκεκριμένα γραφεία.

«Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός κατηγορείται για κακούργημα και αν τελεσιδικήσει η καταδίκη του, τότε θα πρέπει να απολυθεί από το υπ. Παιδείας» κατέληξε ο κ. Χασάπης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις