Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έταζαν… αέρα σε γυναίκες κι έκρυβαν τα κλοπιμαία στον… αερόσακο, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έταζαν… αέρα σε γυναίκες κι έκρυβαν τα κλοπιμαία στον… αερόσακο, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Έταζαν σε ανύποπτες γυναίκες…  αέρα κι έκρυβαν τα κλοπιμαία, μετρητά και χρυσαφικά, στον… αερόσακο τους αυτοκινήτου με το οποίο κυκλοφορούσαν! Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρπενησίου όταν, ημέρες μετά τη σύλληψη ενός ζευγαριού, που εμφανίζονταν ως εφοριακοί, λογιστές ή δημοτικοί υπάλληλοι, και έταζαν κυρίως επιστροφές χρημάτων από την Εφορία, στο συνεργείο […]

Αποτέλεσμα εικόνας για καρσιωτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έταζαν σε ανύποπτες γυναίκες…  αέρα κι έκρυβαν τα κλοπιμαία, μετρητά και χρυσαφικά, στον… αερόσακο τους αυτοκινήτου με το οποίο κυκλοφορούσαν!

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρπενησίου όταν, ημέρες μετά τη σύλληψη ενός ζευγαριού, που εμφανίζονταν ως εφοριακοί, λογιστές ή δημοτικοί υπάλληλοι, και έταζαν κυρίως επιστροφές χρημάτων από την Εφορία, στο συνεργείο όπου είχε μεταφερθεί το κατασχεμένο όχημά τους, ανακαλύφθηκε ένας πραγματικός θησαυρός!

Ο μηχανικός είδε… πειραγμένο τον αερόσακο του αυτοκινήτου

Εξετάζοντας το αυτοκίνητο ο αρμόδιος μηχανικός, παρουσία των αστυνομικών που έψαχναν τη «λεία» των δραστών από τα θύματά τους, είδαν «πειραγμένο» τον αερόσακο του αυτοκινήτου.

Ο μηχανικός με προσεκτικές κινήσεις ξήλωσε τα αναγκαία και οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του βρήκαν 16.340 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων.

Έκρυβαν μια ολόκληρη περιουσία

Όλα αυτά, μια πραγματική περιουσία είχαν αφαιρεθεί από ηλικιωμένη γυναίκα την οποία με την βοήθεια και τρίτου συνεργού τους είχαν επισκεφθεί στο σπίτι της.

Εκεί της είχαν αναφέρει ότι είναι λογιστές, φίλοι της κόρης της και ήθελαν να «τακτοποιήσουν» υπόθεσή της και ζήτησαν χρήματα για την αγορά του παράβολου.

Η γυναίκα αρχικά πείσθηκε και από την αυλή μπήκε στο σπίτι της να φέρει τα χρήματα, ενώ της είχαν πει ότι δεν τους… χαλούσαν και τα κοσμήματα!

Την ακολούθησαν μέσα στο σπίτι

Ενώ η γυναίκα είχε πάρει στα χέρια της ένα κουτί όπου έκρυβε πάνω από 16.000 ευρώ και κοσμήματα, κατάλαβε ότι το ζευγάρι των… λογιστών την είχε ακολουθήσει.

Αντιλαμβανόμενοι ότι είχε τηλεφωνήσει στην κόρη της να πιστοποιήσει ότι το ζευγάρι ήταν λογιστές και ότι εκείνη είχε πράγματι υπόθεση εκκρεμή, κατάλαβαν ότι ερχόταν καταστροφή!

Έπεσαν πάνω της να κλείσουν το τηλέφωνο και μετά να αρπάξουν το κουτί

Έπεσαν τότε πάνω στην γυναίκα και μετά από πάλη μαζί της άρπαξαν το κουτί με τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Δόθηκαν όμως στοιχεία για το αυτοκίνητο των δραστών και μετά από μπλόκα που στήθηκαν συνελήφθησαν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι με τη βοήθεια και ενός τρίτου συνεργού που έπαιζε το ρόλο του πληροφοριοδότη και του τσιλιαδόρου στοχοποιούσαν ανύποπτες γυναίκες και ξεφουρνίζοντας παραμύθια περί επιστροφών σε συγγενικά τους πρόσωπα αποσπούσαν ποσά για τα παράβολα.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους από τον εισαγγελέα

Βλέποντας ο εισαγγελέας ότι πέρα από τις τέσσερις περιπτώσεις απάτης το πιθανότερο είναι να έχουν διαπράξει κι άλλες ανεξιχνίαστες έως στιγμής, έδωσε εντολή για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους ώστε να τους αναγνωρίσουν τα θύματά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις