Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι 5 άξονες της Φώφης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 5 άξονες της Φώφης

Η κα Γεννηματά ξεκαθάρισε σε 5 άξονες την πολιτική του κόμματός της: Περισσότερη Κοινωνική Ευρώπη. «Να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας. Διαμορφώνουμε ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μία νέα πολιτική για το κράτος πρόνοιας πρέπει να συμπεριλάβει την αγορά εργασίας και την […]

Η κα Γεννηματά ξεκαθάρισε σε 5 άξονες την πολιτική του κόμματός της:

  1. Περισσότερη Κοινωνική Ευρώπη. «Να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας. Διαμορφώνουμε ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μία νέα πολιτική για το κράτος πρόνοιας πρέπει να συμπεριλάβει την αγορά εργασίας και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που απαιτείται σε κάθε χώρα».
  2. Κοινή πολιτική για την Μετανάστευση. «Να διαμορφώσουμε με βάση τις αξίες μας ολοκληρωμένη κοινή πολιτική για την μετανάστευση και τους πρόσφυγες και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης. Στην βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Είναι απαραίτητη η ουσιαστική στήριξη της Ελλάδας, της Ιταλίας, των κρατών μελών που σηκώνουν ως χώρες πρώτης εισόδου το κύριο βάρος. Οι χώρες που δε δέχονται να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, θα πρέπει να αποκόπτονται από σημαντικά οικονομικά κονδύλια».
  3. Ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. «Είναι ώρα να διαμορφώσουμε δημοκρατικά νομιμοποιημένη οικονομική διακυβέρνηση, να θεσμοθετήσουμε θέση Υπουργού Οικονομικών για την Ευρωζώνη και να ενισχύσουμε τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον δημοκρατικό έλεγχο της ΟΝΕ. Ένας ενάρετος κύκλος είναι εφικτός όπου αξιοπρεπείς μισθοί, συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση συνάδουν με υψηλή ανάπτυξη, περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Τα κίνητρα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά: επιδοτήσεις ανάπτυξης, εκπτώσεις φόρου και χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
  4. Συνεκτική Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική. «Για την προστασία των πολιτών από κάθε απειλή , εσωτερική η εξωτερική, απαιτείται η διαμόρφωση συνεκτικής αμυντικής πολιτικής. Να οικοδομήσουμε την “Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση”. Έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε τα εξωτερικά σύνορα και να ενισχύσουμε τον ρόλο της ένωσης στο παγκόσμιο και περιφερειακό σύστημα».
  5. Δημιουργία της Ευρώπης των Πολιτών. «Είναι ώρα για την ενίσχυση και τον εκδημοκρατισμό των κεντρικών υπερεθνικών θεσμών και διαδικασιών της Ένωσης. Θέλουμε να συμμετέχουν και να εκφράζονται οι πολίτες στις Ευρωπαϊκές αποφάσεις που τους αφορούν. Όλα τα υψηλά πολιτικά αξιώματα της Ε.Ε. θα πρέπει να καταλαμβάνονται από δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους (γι’ αυτό στηρίζουμε το θεσμό του spitzenkandidaten). Με λίγα λόγια ως προς το πρόγραμμα η αύξηση του πλούτου και η ακριβοδίκαιη και αναλογική κατανομή της ευημερίας, με προσήλωση στη δημοκρατία και τον απόλυτο σεβασμό στη θεσμική συγκρότηση της Ένωσης, είναι ο στόχος μας και οδηγός μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για δημήτρης καμμένος τάκης μπαλτάκος

Έτοιμο το κόμμα Μπαλτάκου – Καμμένου – «Κάλεσμα» και σε Χρυσαυγίτες

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις