Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βίντεο: Η “επίσκεψη” Ρουβίκωνα στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο: Η “επίσκεψη” Ρουβίκωνα στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ

Το βίντεο με την «επίσκεψη» τους στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη ανάρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέρασαν έξω από την κατοικία του πρέσβη όπου διαμένει ο Τζέφρι Πάιατ με την οικογένεια του και έριξαν «τρικάκια». Η οργάνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εξηγεί τους λόγους της «παρέμβασης». Μεταξύ άλλων […]

Το βίντεο με την «επίσκεψη» τους στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη ανάρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέρασαν έξω από την κατοικία του πρέσβη όπου διαμένει ο Τζέφρι Πάιατ με την οικογένεια του και έριξαν «τρικάκια».

Η οργάνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εξηγεί τους λόγους της «παρέμβασης».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το αμερικανικό κράτος και το αμερικανικό κεφάλαιο είναι που κανονίζουν την στρατηγική της Ελλάδας ως μιας δευτεροκλασάτης (μετά την οικονομική κρίση) τοπικής εξουσίας, τις κρίσιμες επιλογές της στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και έχουν το πρώτο λόγο (σε σχέση πάντα με τους άλλους ιμπεριαλιστικούς πόλους) στην εκμετάλλευση πόρων και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του Ελληνικού κράτους.

Η οργάνωση κάνει, επίσης λόγο για νεόκοπο αμερικανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «το πάθος του μεταμεληθέντα “αντιαμερικάνου” έχει αρχίσει να θυμίζει την αισθητική δεξιών μετεμφυλιακών κυβερνήσεων που όμως να μην ξεχνάμε, είχαν και προσωπικούς λόγους να λατρεύουν τον “Θείο Σαμ”. Ο “Θείος Σαμ” είχε μόλις σώσει τα κεφάλια τους στον εμφύλιο.

Για τον Σύριζα δεν είναι άλλο από τον αδέξιο καλπασμό του προς την καθεστωτική του νομιμοποίηση στον διεθνή παράγοντα, όσο και προϊόν της απελπισίας του να βρει κάπου να πιαστεί από την στιγμή που έπαψε να μπορεί να πιαστεί από ριζοσπαστικές πομφόλυγες.

Και δεν έχει νόημα να σταθούμε σε φιλοαμερικανικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ούτε σε “βασιλικές” κολακείες όπως για παράδειγμα το να είναι οι ΗΠΑ η τιμώμενη χώρα στην τελευταία ΔΕΘ. Θα προσπεράσουμε ακόμα και το γεγονός πως σε κομβικά γεωπολιτικά ζητήματα, όπως το Μακεδονικό ο αριστερός Σύριζα ακολουθεί τυφλά την Αμερικανική γραμμή ενώ η Δεξιά την Ρωσική γραμμή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις